RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterlyst for drap - ringte selv

Sist oppdatert:
Haidar Hussain (21) og Ali Ayaz Shafa (19) er etterlyst for drap på en 41 år gammel kvinne på Torshov søndag.

Vet du noe? Skriv NATIPS og send SMS/MMS til 1984 ellersend e-post her

Tanja Petrusson (20) døde av en overdose sist uke. En 41-årig kvinne ble senere siktet for uaktsomt drap fordi hun skal ha satt den dødelige sprøyten.

Søndag ble kvinnen skutt på Torshov i Oslo, trolig av Tanjas kjæreste Haidar Hussain (21). Politiet mener drapet på 41-åringen er en vel overveid handling og de siste dagers medieomtale styrker politiets oppfatning.

Hussain skal ha innrømmet overfor Tanjas bror at han drepte 41-åringen. Han er nå på rømmen, trolig sammen med sin kamerat Ali Ayaz Shafa, og siktelsen mot de to er nå utvidet til overlagt drap, forsøk på forsettlig drap og medvirkning til dette.

- Han (Hussain, red.anm.) kunne valgt å samarbeide, men det gjorde han altså ikke, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Politiet anser ikke de to siktede som farlige for publikum. Men personen som ligger på sykehus etter at han ble hardt skadd i skytingen sist søndag, er under streng bevoktning. Personen er bevisstløs, og politiet har ikke snakket med ham siden han ble operert. Trolig har denne mannen nøkkelen til hva som skjedde da 41-åringen ble drept.

Ringte selv politiet
Hussein skal ifølge VG Nett selv ha ringt oslopolitiet og bedt om to uker i frihet før han vil melde seg. Han skal i telefonen også ha sagt at Shafa deltok i drapet, skriver VG Nett.

De siktede er fra tidligere kjent for politiet gjennom narkokriminalitet.

- Haidar Hussain lar seg intervjue av en rekke medier og er politiet er forundret over at ingen der ute kunne ta vare på siktede, siden de var klar over hva som var i ferd med å skje, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Begge de siktede er norske statsborgere, men Hussain har ikke norsk pass. Shafa har norsk pass, men ikke gyldig pakistansk pass, opplyser politiet.

Haidar Hussain ble observert på Grønland senest mandag kveld, og politiet tror at han fremdeles er i Oslo. Politiet har skjerpet etterlysningen i europeiske byer som har flyforbindelse med etnisk pakistanske personer, noe som er svært sjelden.

- Det at mediene spiller en viktig rolle i etterforskningen, setter det politiet i et rart lys?

- Det er ikke uvanlig at mediene har gode kontakter. Siktede bør tenke på hvilke opplysninger som er med på å erkjenne de faktiske forhold offentlig. Han har innrømmet drapene til flere som igjen har fortalt dette til mediene, sier Abrahamsen.

Ikke selvkritikk
Familien til avdøde Tanja Petrusson kritiserer politiet for at de ikke varetektsfengslet den 41-årige kvinnen, men politiet tar ikke selvkritikk.

- Det er vanskelig å forutsi en slik handling. Vi har lover og regler å forholde oss til når det gjelder varetektsfengsling. Før den 41-årige kvinnen ble drept, var det ikke klart at overdosedødsfallet i forrige uke kan ha vært en kriminell handling. Det ble klart først i avhørene senere, sier Abrahamsen.

I mellomtiden hadde kvinnen reist til familien sin nær svenskegrensen. Politiet ble først kjent med truslene fra Haidar Hussain i ettertid.

- Forsvarerne hevder at offentliggjøringen av siktedes identitet utgjør en risiko for dem?

- Hvis man mener at moren til denne 41 år gamle narkomane kvinnen representerer en fare, så. Her må man tenke selv.

- Hvorfor valgte dere å spane på minnestunden?

-Det er ikke unaturlig at politiet oppholder seg i området under slike omstendigheter - på en diskret måte, sier Abrahamsen.

Nye personer har vært i avhør i dag, og politiet vedkjenner at de har et omfattende arbeid foran seg.

- Vi er på ingen måte i mål med saken.

Flyplasser varslet
Alle flyplasser i Schengen-området som har direkte flygninger til Pakistan, er varslet.

Personen som ble hardt skadd i skytingen sist søndag, er under streng bevoktning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere