RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(POLITIET)

Etterlyst for drapsforsøk

Sist oppdatert:
Politiet i Oslo sliter med å stoppe kriminelle som til stadighet skyter med skarpt midt i byen. Nå intensiverer de jakten på mannen de mener sto bak en skyteepisode lille julaften.

«BUTT, Ihtsham Latif, 21 år, bosatt i Oslo. Siktede/etterlyste er 180 cm høy og med pakistansk bakgrunn.»

Slik begynner meldingen politiet nå går ut med i pressen. Butt er etterlyst for drapsforsøk etter skyteepisoden i Torggata lille julaften.

Politiet mistenker ham også for å ha stjålet en drosje - etter at bilen han satt i kolliderte med denne drosjen på vei fra åstedet.

Flere skudd
Det var lille julaften at flere skudd ble avfyrt fra en VW Golf i Torggata midt i Oslo sentrum.

Episoden etterforskes som drapsforsøk på en 26 år gammel mann. Bare noen dager før han ble beskutt, vitnet offeret i Nokas-saken i Stavanger.

Det var fem personer i bilen det ble avfyrt skudd fra. To av dem meldte seg for politiet samme dag som skytingen fant sted.

Butt har imidlertid ikke meldt seg.

«Politiet har gjort uttallige forsøk på å komme i kontakt med siktede/etterlyste, blant annet ved kontakt med nær familie. Politiet er derfor av den oppfatning at siktede ikke ønsker frivillig å melde seg for politiet. Han er etterlyst nasjonalt og internasjonalt gjennom Schengen.», skriver politiet i pressemeldingen. Samtidig ber de folk være varsomme om de skulle komme i kontakt med Butt.

Butt er ifølge politiet tidligere dømt for vinningssaker. Han har også vært involvert i flere alvorlige volds- og trusselsaker i 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere