Etterlyste venner i avisannonse

Foto: (Faksimile fra Bergensavisen)

«Hvor er det blitt av dere alle barne- og ungdomsvennene mine? Hvorfor forsvant dere da jeg ble rammet i en MC-ulykke 10.9.97?» spør trafikkskadde Jan Terje Birkeland. Se intervju med Birkeland her!

11.01.04 22:19

Disse ordene brukte uføretrygdete Jan Terje Birkeland (37) i en annonse i Bergensavisen lørdag. Annonsen kostet ham 6000 kroner. Det var den verdt, mener Birkeland.

- Flere aviser har reagert på mine ord. Via dem når jeg nå kanskje ut med budskapet mitt. Det er enkelt: Snart skjer det en ulykke igjen. Snart kan en annen bli lam fra livet og ned. Vedkommende må for all del lære av min situasjon. Og vennene til den skadde må ikke glemme ham eller henne. En ting er å bli handikappet. Noe helt annet - og mye verre - er å være ensom, sier Jan Terje Birkeland til Bergens Tidende.

Grytidlig på morgenen 10. september 1997 skjedde ulykken som forandret Jan Terje Birkelands liv. Den erfarne motorsyklisten og forskalingssnekkeren kolliderte med en bil, og ble lam fra livet og ned.

- Det er ikke på grunn av meg jeg har satt inn den annonsen. Det er for alle de andre, sier Birkeland.

Det er motorsykkelklubben han var medlem av i Fana han er mest opptatt av. Det var der han hadde så mange venner. I begynnelsen var vennene en god støtte, men ettersom tiden gikk falt flere og flere fra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.