RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Farid Ighoubah

Ettersøkt polakk tatt i Bergen

Sist oppdatert:
Polsk politi vil ha ham utlevert for heleri av pc-utstyr verdt 7000 kroner.

(iBergen.no) 26-åringen har oppholdt seg på Voss i to måneder der han arbeidet som håndverker i brorens firma. Da han nylig forsøkte å reise til Newcastle med båt, ble han stoppet i passkontrollen.

Etterlyst i Schengen
Der fikk politiet treff i Schengen Information System. Den polske håndverkeren er i hjemlandet ettersøkt i forbindelse med heleri av elektronisk utstyr verdt 3000 zloty, som tilsvarer 7044 kroner. Det straffbare forholdet skal ha skjedd for noen år tilbake.

Umiddelbart ble 26-åringen pågrepet. Fredag begjærte politiet ham varetektsfengslet i Nordhordland tingrett, i påvente av utlevering til Polen.

- Stusser
Det har fått forsvarer Rolf Knudsen til å heve øyenbrynene.

- Vi stusser veldig på det voldsomme apparatet som settes i gang for 7000 kroner. Min klient erkjenner heller ikke straffskyld for heleriet, sier han til iBergen.no.

- I Polen er 3000 zloti en god månedslønn, sier politijurist Hilde Welde til iBergen.no. Hun krevde mannen fengslet i fire uker.

Løslot mot meldeplikt
Men tingretten var uenig i at det var behov for å holde mannen bak lås og slå. Dommeren anså fengsel som et uforholdsmessig inngrep og 26-åringen ble løslatt mot meldeplikt for politiet.

Likevel må mannen belage seg på en helg bak murene. Politiet påkjærte kjennelsen med såkalt oppsettende virkning, som innebærer at han vil holdes i varetekt fram til Gulating lagmannsrett har avgjort saken neste uke.

En eventuell utleveringen til Polen vil trolig være klar innen kort tid.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere