RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU-alarm om norsk flysikkerhet

Sist oppdatert:
EUs tilsynsorgan for luftfartssikkerhet slakter det norske Luftfartstilsynet, og sier flyttingen fra Oslo til Bodø har forverret sikkerheten i lufta over Norge betydelig.

European Aviation Sefety Agency (EASA) hadde i slutten av november en inspeksjon av de norske luftfartsinspektørene. Resultatet var nedslående sett med norske øyne. Spesielt Luftfartstilsynets vedlikeholdsavdeling gjorde et slett inntrykk under inspeksjonen, skriver VG.

Hovedårsaken til det dårlige resultatet er ifølge EASAs inspektører at erfarne tekniske inspektører har sagt opp for fote etter Luftfartstilsynets flytting fra Oslo til Bodø. En rekke av de erfarne inspektørene som fortsatt jobber der, er tatt ut av aktiv tjeneste for å drive opplæring av nye inspektører.

- I teorien kan Norge miste sitt medlemskap i EASA hvis ikke Luftfartstilsynet funksjonerer, sier EASAs kommunikasjonsdirektør Daniel Höltgen til VG.

Norge er fra 28.september i år forpliktet til å rette seg etter standardene satt av EASA. Blant annet skal om lag 20 prosent av flyene som er i kommersiell drift i Norge kontrolleres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere