RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU-direktiv truer pinnekjøttet

Sist oppdatert:
EU har slått kreftalarm om røykt mat. Nå går Mattilsynet i gang med en omfattende undersøkelse i håp om å renvaske blant annet norsk pinnekjøtt fra små produsenter.

Mattilsynet må i løpet av et år få brakt på det rene om norske mattradisjoner knyttet til røyking og tørking kan føre til for høye konsentrasjoner av giftstoffene PAH (polysykliske aromatiske hydrokarboner), skriver Nationen. Nå går etaten i gang med en omfattende undersøkelse i håp om renvaske røykt pinnekjøtt, skinke og fisk. Et nytt EU-direktiv krever at røykt eller tørket kjøtt og fisk fra alle landets små produsenter skal kontrolleres. I verste fall kan det bli forbudt.

- Vi vet ikke så mye om lokale røykte varer. Men vi tror de kan være røykt hardere enn industrielt framstilte matvarer - selv om vi ikke vet noe sikkert, sier rådgiver Anders Tharaldsen i Mattilsynet til Nationen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere