*Nettavisen* Nyheter.

Eunice ble hjerneskadd

Foto: (Privat)

Eunice (2) skulle bare fjerne mandlene. Nå er hun blind, døv og lam etter operasjonen på Ringerike sykehus.

26.01.06 15:57

Eunice Kamitanji var en livlig, sprudlende to-åring. Nå ligger hun sterkt hjerneskadet i en seng på Rikshospitalet, skriver Ringerikes Blad.

Noe gikk forferdelig galt da hun skulle fjerne mandlene på Ringerike sykehus 14. desember.

Sluttet å puste
- Først fikk vi vite at alt var bra og at operasjonen hadde gått fint. Plutselig står alt på hodet. Jeg så på jenta mi. Hun skiftet farge i ansiktet, tungen hang ute. Mange kom for å hjelpe. Vi fikk beskjed om at hjertet hennes hadde stoppet. Det ble satt igang med oksygen og opplivning. Etter en stund ringte de luftambulansen, sier mamme Kavira Vihititi til Ringerikes Blad.

- Vi vet ikke hva som har skjedd. Nå håper vi på et mirakel for Eunice, sier pappa Kamatanji Kobuya til avisen.

Eunice er blind. Hun hører ikke, og kan ikke snakke. Hun kan ikke bevege seg, har sterke spasmer og må medisineres kontinuerlig.

Foreldrene, Kavira Vihititi og Kamitanji Kabuya, har fått vite at hun antagelig aldri vil bli bedre. Og at ingen kan fortelle dem hva som egentlig skjedde.

Eunices mor ønsker foreløpig ikke å kommentere den triste saken overfor TV 2 Nettavisen.

- Det er en helt forferdelig sak, sier venn av familien til TV 2 Nettavisen.

Vet ikke hva som skjedde
Ved Ringerike sykehus er det ingen som vet hva som gikk galt. Fagsjef ved sykehuset, Katja Urwitz Iversen, sier til TV 2 Nettavisen at man tror barnet ikke tålte narkosen.

- Vi har gjort en intern gjennomgang for å se om det var noe som gikk galt eller om det var ting som ikke fungerte som de skulle. Gjennomgangen har vist at vi har fulgt alle rutiner og at kompetent kyndig personell var til stede hele tiden. Utstyret som ble brukt fungerte som det skulle, og loggen viser at alt har gått som normalt, sier Iversen.

Sykehuset har nå oversendt en fullstendig rapport til Fylkeslegen, som nå vil se om det kan være utenforliggende årsaker til ulykken.

- Forferdelig tragisk
- Dette er en forferdelig tragisk hendelse. Men man er kjent med at det er en viss risiko i forbindelse med narkose. I en av 100.000 narkoser, skjer det en alvorlig skade. Noen ganger finner man ingen forklaring på hva som har skjedd, sier Iversen til TV 2 Nettavisen.

Håpet er nå at Rikshospitalet kanskje kan gi svarene på hva som gikk galt. Det blir nå tatt en rekke prøver av Eunice, men fremdeles venter man på svar.

- Vi ser ikke at vi kunne gjort noe annerledes, sier fagsjefen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.