Gå til sidens hovedinnhold

EUs smittekart: Nå er nesten hele Norge oransje

Endringene er få på EUs smittekart denne uka. Blant annet har nesten hele Norge blitt oransje. Samtidig har deler av Spania endret farge fra oransje til grønt.

På det oppdaterte smittekartet fra Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) er hele Norge, med unntak av Viken, oransje. Trøndelag har fram til torsdag vært rødt, men er blitt endret til oransje på det oppdaterte kartet. Oslo har gått fra mørkerødt til rødt.

Samtidig forblir store deler av Danmark grønt. Unntaket er områdene Sjælland og Hovedstaden som forblir oransje. Samtidig har Danmarks nordligste region, Nordjylland, gått fra grønt til oransje.

I Spania er store deler endret fra rød- til oransjefarge. Områdene nordvest i landet har derimot gått fra oransje til grønt på smittekartet.

EUs smittevernbyrå ECDCs risikovurdering er med på å danne grunnlaget for Folkehelseinstituttets (FHI) smittekart, men det er ingen automatikk i at konklusjonen blir den samme.

FHI oppdaterer fredag sitt kart, som viser hvilke land og regioner der det er ekstra koronakrav ved innreise til Norge. Basert på dette fatter regjeringen en endelig beslutning samme dag, før endringene trer i kraft fra mandag.

(©NTB)