*Nettavisen* Nyheter.

Eva Joly: - Føler meg uthengt

Eva Joly har nå sett Claude Chabrols film «Maktens beruselse». - For meg er det som om gribber nå sitter over meg og spiser meg, sier hun.

24.02.06 12:39

Claude Chabrols komedie «Maktens beruselse» som er et satirisk drama over Elf-skandalen og Eva Jolys dommergjerning, er ennå ikke tatt inn til Norge. Filmens opprinnelige distributør mente at den var «gubbete» og «for fransk» i sin fremstilling etter å ha sett den.

Nå har også Eva Joly sett den. Til Aftenposten sier hun at hun oppfatter filmen som et overgrep.

LES VÅR ANMELDELSE HER

- Som gribber
- Franske medier går rett over fra filmen til mitt liv, sier hun. Da filmen ble vist som en del av hovedkonkurransen i Berlin, innrømmet Claude Chabrol at den var basert på hans syn om Elf-skandalen. Filmregissøren antyder at maktens beruselse ble for mye for både dommer og finanstopper.

- For meg er det som om gribber nå sitter over meg og spiser meg, sier Joly til Aftenposten.

LES HVA CLAUDE CHABROL SIER

Hennes utspill kommer etter at journalistprofessor ved Høgskolen i Oslo, Rune Ottosen, torsdag i en større kronikk i Aftenposten gikk ut og spurte om Eva Joly var fritt vilt? Han mener norske medier har vært med på å gi inntrykk av at Joly er en uhederlig person som har snusket med statens regninger, og at norske avisers anmeldelser av Chabrol-filmen ikke skiller mellom fakta og fiksjon.

- Urimelig bilde
Til TV 2 Nettavisen i går sa Ottosen at han mener at norske medier med sine skriverier har gitt et urimelig bilde av Joly, et bilde som franske medier har plukket opp.

LES OGSÅ: - Norske medier skader Joly

- Det Chabrol gjør er å ufarliggjøre meg. Han likestiller meg med forbryterne, sier hun til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag