RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Evakuerer boligrigg

Foto: Lerwick Port Authority
Sist oppdatert:
Operatørselskapet Total evakuerer flere av de 324 om bord i boligriggen «Port Reval» i Nordsjøen.

En av 12 ankerkjettinger på boligriggen «Port Reval» på Friggfeltet 230 kilometer nordvest for Stavanger slet seg natt til fredag. Så slet en ny kjetting seg fredag formiddag. Da blåste det vind med orkan i kastene i området. Vinden er nå i ferd med å løye.

Rydder på gammelt gassfelt
Operatørselskapet Total er nå i gang med å evakuere brorparten av de 324 som er om bord i boligriggen, som benyttes i forbindelse med oppryddingsarbeid på det gamle gassfeltet.

- Ut fra et føre-var-prinsipp, så er det besluttet å flytte hovedtyngden av folkene til land, og det er en prosess som pågår nå, sier informasjonssjef Dag-Olaf Ringe i Total E&P Norge til TV 2 Nyhetskanalen.

Bringes til Sola
Helikoptere skal bringe folk til land i Sola. Det er ventet at de første vil ankomme i 14.30-tiden.

- Det er 324 ansatte om bord på riggen, og flere skal nå evakueres ved hjelp av helikopter, sier redningsleder Stein Jarle Langvik ved Hovedredningssentrlaen i Sør-Norge til Nettavisen. De bistår ikke i evakueringen.

- Total har de ressursene som skal til, sier Langvik.

Etter det Nettavisen får opplyst skal 235 personer evakueres.

Aker Kværner-kontrakt
Plattformen ligger ved Friggfeltet, et av Norges mest inntektsgivende gassfelt fram til det ble stengt etter 27 års produksjon i 2004. Aker Kværner har hovedkontrakten med å rydde feltet.

Om bord på riggen befinner det seg både folk fra Aker Kværner og andre selskaper.

Friggfeltet ligger på grensen mellom norsk og britisk sokkel. Oppryddingsarbeidet som nå er i gang omfatter blant annet fjerning av innretninger både på norsk og britisk side. Arbeidet skal være gjennomført innen utgangen av 2012, ifølge Oljedirektoratet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere