RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Evakuerer campingplass

Sist oppdatert:
Vannet i Kongsberg stabiliserer seg, men i Drammenselva herjer vannmassene.

De mest utsatte områdene ligger nå i Øvre og Nedre Eiker. I Øvre Eiker har politiet bedt innehaveren av campingplassen om å evakuere.

- Vannet utgjør fare
Varselet fra NVE tilsier at det kan bli så høy vannstand i Tyrifjorden og Drammensvassdraget, at det må vurderes tiltak for å sikre områder mot vannet. Det er Hokksund Campingplass som nå evakueres, som inkluderer omlag 80 campingvogner.

- I Nedre Eiker vurderes det å flomsikre rundt Buskerud Storsenter, der det er fare for at vannet vil gå over sine bredder, sier fungerende stabssjef Per Henriksborg. Trevirke og avfall som følge av den høye vannføringen har tatt veien ut i Drammensfjorden. Dette kan utgjøre en fare for de som ferdes til vanns, og politiet vil be Forsvaret om bistand til å rydde opp i fjorden.

- Forsvaret har 140 000 sandsekker i beredskap som kan brukes til bygging av demninger på de utsatte områdene, sier fungerende stabssjef Per Henriksborg.

Se innslag på TV 2 Sumo: Må forberede seg på flom

Les også: Sivilforsvaret moblisert

- Stiger til søndag
Det er i Drammensvassdraget vannet nå vil stige.

- Her vil det komme mye vann, for hit kommer alt vannet fra sidevassdragene og alle bekker små, sier medierådgiver Hilde Totland Harket fra NVE til Nettavisen.
- Slik det ser ut nå vil ikke flommen kuliminere før søndag, forteller hun.

Stabiliserer seg i kveld
De to statsrådene Anne-Grethe Strøm-Erichsen og Dag Terje Andersen kommer til Kongsberg i kveld for å besøke flomområdet og få en redegjørelse for redningsarbeidet.

- Vannmengdene i Kongsberg er nå i ferd med å stabilisere seg, og vi venter ikke at det skal stige mer her, forteller Harket til Nettavisen.
- Her er det nå mest beredskap for å advare mot drivgods.


På Kongsberg strømmer det torsdag hele 1000 kubikk med vann per sekund i Lågen.

- Vi snakker om en 50-årsflom på Kongsberg, sier Totland Harket.

- Noe ytterligere flomvarsel kommer ikke før i morgen, torsdag, avslutter hun.

Vannet synker i Rollag
– Vannstanden er på vei ned. Det er en god følelse, sier Trygve Morken, lensmannen i Rollag til Laagendalsposten torsdag kveld.

– Slik det ser ut nå, kan vi benytte fylkesvei 107 på østsiden av Lågen for kjøretøy som er litt "høye på beina". Det letter transporten til og fra KA, sier Morken til lokalavisen.

Unik tjeneste: Sjekk været på mobilen
GRATIS OPPSETT: Følg utviklingen på mobilen

Se siste værmelding på TV 2 Sumo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere