RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Evakuerer oljeplattform etter gasslekkasje

Foto: Kjetil Alsvik/ Statoil
Sist oppdatert:
Det ble slått alarm på oljeplattformen Visund i Norskehavet lørdag formiddag. 60 mennesker ble evakuert.

En gasslekkasje ved plattformen Visund i Norskehavet har ført til en evakuering av personell, melder VG Nett.

- Jeg kan bekrefte at vi er i ferd med å evakuere folk fra oljeplattformen Visund på grunn av en gasslekkasje i et rør i umiddelbar nærhet øst for plattformen, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge, Jan Lillebø, til Nettavisen lørdag formiddag.

- Vi fikk greie på dette klokken 08.21. Det er tre helikoptre som har bistått med evakueringen, og det fjerde helikopteret er på vei. Det er Statoil selv som koordinerer evakueringen, sier Lillebø.

60 ansatte evakuert
Lars Gunnar Dahle, pressetalsmann i Statoil, sier at 60 ansatte har blitt evakuert fra plattformen, mens 70 blir igjen for å undersøke gasslekkasjen.

- Det er en kontrollert reduksjon av mannskapet om bord på Visund i forbindelse med observasjon av gass ved overflaten et par hundre meter fra oljeplattformen. Så de er satt til å bo på andre plattformer, sier Dahle til Nettavisen.

- Vi skal forsøke å kartlegge hva som har skjedd og iverksette tiltak for å stanse lekkasjen. Det er jo et system av ledninger til og fra plattformer. Vi kartlegger årsaken og kilden for gassen, og vurderer tiltak i forhold til de funn som blir gjort, sier Dahle.

Gasslekkasjen ble stanset like før klokka 13 lørdag, opplyser Statoil til NTB.

Stanset produksjonen på fredag
Produksjonen på oljeplattformen Njord ble midlertidig stanset fredag på grunn av sikkerhetsmessige årsaker. Statoil opplyser at det ble oppdaget innvendige skader på fleksible stigerør.

Produksjonen ble også stengt på Visund fordi Statoil ville gjøre særskilte undersøkelser på denne installasjonen, melder Statoil på sine hjemmesider.

Det er uklart om dette har noen sammenheng med lørdagens gasslekkasje.

- Det er vanskelig å si. Det er det vi jobber med å finne ut av, sier Dahle.

Stigerør er rørene som frakter olje og gass mellom havbunnen og installasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere