*Nettavisen* Nyheter.

Evakuert etter løsemiddel-lekkasje

Foto: (Scanpix)

Beboerne i seks-sju hus ble lørdag ettermiddag evakuert etter at flere meldte om kvalme og svimmelhet. En lekkasje fra en tank ved Sykehuset Buskerud i Drammen var årsaken.

06.03.04 21:32

Lørdag kveld viser det seg at lekkasjen neppe utgjør noen fare, og de evakuerte familiene får trolig vende tilbake til hjemmene sine i løpet av kort tid.

Politiet var lenge usikre på hva tanken inneholdt. Flere beboere meldte fra om at de følte seg uvel og hadde kjente en rar lukt.

- Vi har grunn til å tro at det kan være formalin på tanken, men dette er ikke bekreftet, sa operasjonsleder Magne Lie i Søndre Buskerud politidistrikt til TV 2 Nettavisen ved 17.15-tiden.

Etter grundigere undersøkelser viser det seg at tanken inneholder et stoff kalt xylen. Dette lekte ut i kloakken fordi tanken var full.

- Det som rant ut var i hovedsak stoffet xylen, som brukes i arbeidet ved Avdeling for patologi. Dette er et løsemiddel som gir sterk lukt selv ved små mengder, sier fagdirektør ved sykehuset, Halfdan Aass til NTB.

Sperret av
Politiet tok ingen sjanser da meldingen om den mystiske lekkasjen kom, og valgte å evakuere beboerne i de seks-sju nærmeste husene. Et større område ble sperret av.

- Området er sperret og beboerne i seks-sju hus har tatt seg bort på egen hånd. Dette er et boligområde, og avsperringen skaper ikke store trafikale problemer, opplyste Lie tidligere i ettermiddag.

Selve tanken ligger på området som er tilknyttet Sykehuset Buskerud. Denne skal nå tømmes.

- En bil er på plass for å tømme tanken og spyle noe rør. Det er også representanter fra sykehuset til stede, sier Lie.

21 til sykehus
Politiet fikk melding om lekkasjen klokken 16.05 i ettermiddag. Ingen skal være påført alvorlige skader, men flere skal ha kjent seg svimle.

- 21 personer ble sendt til sjekk på sykehuset. Når vi har spylt ferdig tanken, vil vi gå gjennom de nærmeste husene i gaten for å sjekke at det ikke er igjen lukt der. Deretter kan beboerne flytte tilbake. Jeg regner med de kan dra hjem i løpet av kvelden, sier Lie til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.