RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Evakuerte 39 i Dale

Sist oppdatert:
39 beboere ble evakuert og Dale of Norways fabrikk stanset produksjonen da Daleelva gikk over sine bredder i dag.

Vaksdal kommune i Hordaland fryktet oversvømmelse og ras og iverksatte evakuering da vannet brøt over muren langs Daleelva i Dale i dag. En stund var man redd for at forstøtningsmuren skulle rase ut og lede vannet rett mot bebyggelsen. Strikkeplagg-produsenten Dale of Norway fikk vann inn i produksjonslokalene og stanset arbeidet mens 39 beboere ble evakuert fra boliger i området. Ved 21-tiden mandag kveld meldte kommunen at kriseberedskapen er avblåst og at folk kan flytte hjem igjen.

- Vannstanden i elva er gått kraftig tilbake, og vi mener å ha kontroll over situasjonen, sier ordfører Øyvind Olsnes i Vaksdal kommune til TV 2 Nettavisen.

Det er meldt om vannskader i flere hus etter at boliger fikk vann i kjelleren, og hos Dale of Norway sto vannet 10 centimeter inne i produksjonslokalene. Også en del lokale veier er ødelagt av flommen.

Da Daleelva gikk over sine bredder ved 12-tiden i dag flommet det 240 kubikkmeter vann per sekund gjennom det regulerte vassdraget. I kveld var vannføringen nede på 120 kubikkmeter per sekund.

- Vi snakker her om ekstreme nedbørsmengder og mest sannsynlig den høyeste vannstanden i vassdraget på hundre år, sier Vaksdal-ordføreren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere