RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Etter funn av en bombe trolig fra krigens dager har politiet sperret for innkjøring til halvøya Vallø utenfor Tønsberg og ber publikum som befinner seg i området om å holde seg bak politiets sperringer.
Etter funn av en bombe trolig fra krigens dager har politiet sperret for innkjøring til halvøya Vallø utenfor Tønsberg og ber publikum som befinner seg i området om å holde seg bak politiets sperringer. Foto: Politiet

Evakuerte i Tønsberg kan flytte hjem

Sist oppdatert:
De om lag 200 personene som har vært evakuert fra sine hjem på Vallø i Tønsberg, kan lørdag kveld flytte tilbake.

Forsvaret sprengte bomben på grunt vann på Østfoldsiden av Oslofjorden, meldte politiet like før klokken 22 lørdag kveld.

Sprenglegemet ble funnet i 13-tiden fredag i forbindelse med Essos opprydningsarbeider på et gammelt raffineriområde. Bomben skal ha ligget sammen med annet jernskrot på stedet.

– Vi vil rette en stor takk til innbyggerne som har fulgt politiets pålegg og oppfordring i denne krevende hendelsen. Mer enn 5.000 personer har vært berørt i forbindelse med funn av denne bomben, sier stabssjef Kenneth Berg i Sør-Øst politidistrikt.

– Nok en gang har samfunnet i praksis vist det samvirkeprinsipp som gjelder ved større hendelser. Mannskap fra helse, brann, Tønsberg kommune, Forsvaret, Sivilforsvaret og politi har i mer enn ett døgn, i et godt og tett samarbeide, sørget for å opprettholde tryggheten for publikum, sier Berg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere