Evelina og Pernille reddet Arvid (91)

BLOMSTERBESØK: Arvid Olsen (91) ble glad da de unge heltinnene Evelina Green (t.v.) og Pernille Torhov kom på sykebesøk med flotte blomster.

BLOMSTERBESØK: Arvid Olsen (91) ble glad da de unge heltinnene Evelina Green (t.v.) og Pernille Torhov kom på sykebesøk med flotte blomster. Foto: (Romerikes Blad)

Evelina Green (10) og Pernille Torhov (10) kom Arvid Olsen (91) til unnsetning da han hadde falt stygt og ropte om hjelp. Nå får de unge heltene skryt.

15.08.10 08:14

- Dere var kjempeflinke og til veldig god hjelp for oss, sa ambulansearbeider Ariella Aarhaug da hun i går traff igjen sine unge medhjelpere, Evelina Green (10) og Pernille Torhov (10) fra Strømmen.

Bakgrunnen for skrytet er at de to venninnene tidligere i uka opptrådte som ekte helter, da de kom Arvid Olsen (91) til unnsetning, skriver Romerikes Blad.

91-åringen lå hjelpeløs hjemme på gulvet og ropte på hjelp, etter å ha falt på kjøkkenet og slått seg stygt i bakhodet og hofta, da tiåringene fant ham.

Hentet hjelp
Tilfeldighetene ville nemlig ha det til at de to jentene kom gående forbi Olsens hus og fikk høre ropene hans.

- Vi hadde vært hjemme hos meg og skulle gå hjem til Pernille. Da vi gikk forbi et hus hørte vi noen som ropte «hjelp, hjelp», og skjønte at vi måtte gjøre noe, forteller Evelina til Romerikes Blad.

Venninnene holdt imidlertid hodet kaldt og gikk ikke direkte til huset der ropene kom fra.

I stedet tenkte de snarrådig:

- Det kunne jo være noen som ville lure oss, så vi løp først til en voksen person vi kjenner, som bor i nærheten. Han ble med oss tilbake til huset der vi hadde hørt ropene, forklarer Pernille.

Ringte ambulanse
Sammen med den voksne hjelperen gikk jentene mot huset der de hadde hørt nødropene.

- Da vi kom nærmere så vi at inngangsdøra var delvis åpen. Og i gangen så vi at det lå en eldre mann, som viste seg å være Arvid, forteller jentene.

Det ble raskt klart at 91-åringen trengte medisinsk assistanse.

- Han hadde falt på kjøkkenet og slått seg i hofta og hodet. Vi ringte til ambulanse, og ble værende hos Arvid mens vi ventet. Han skrøt av oss og sa at han var glad for at vi kom, sier Evelina.

Etter hvert kom ambulansen, med ambulansearbeider Ariella Aarhaug og en kollega, til Olsens hus.

Men jentene ville ikke gi seg med hjelpearbeidene av den grunn.

- Vi snakket med de to som kjørte ambulansen og forklarte hva som hadde skjedd. Også lurte vi på om det var noe vi skulle hjelpe til med. Det var spennende, sier jentene, som legger til at de aldri rakk å bli redde.

Gledelig gjensyn
Etter fallet tirsdag har 91 år gamle Olsen tilbrakt dagene på Ahus, der han blant annet har blitt operert for en skade i lårhalsen.

I går ble det et gledelig gjensyn mellom de unge heltene og den 91 år gamle pasienten.

- Skal jeg få blomster også? Nei, så hyggelig. Tusen takk skal dere ha, var Olsens første reaksjon.

De tre hadde etter hvert mye å prate om, og det vanket både skryt og sjokolade på Evelina og Pernille.

- Jeg lå jo helt hjelpeløs på gulvet. Først ålet jeg meg rundt i huset på jakt etter mobiltelefonen, men da jeg fant den virket den ikke. Så fikk jeg åpnet ytterdøra og prøvde å rope i håp om at noen skulle høre. Etter et kvarters tid var det jo virkelig flaks at disse to flotte jentene kom gående forbi og fikk hjulpet meg, sier Olsen til Romerikes Blad.

Gode venner
Det er allerede nå klart at jentene skal komme på besøk til Olsen når han kommer hjem fra sykehuset.

- Han spurte om vi vil komme innom en tur, og kanskje vi skal gå på butikken for ham. Det gleder vi oss til, sier de to heltene.

Les flere saker i Romerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.