RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eventyrvinter møtte Kate og William i Holmenkollen


VINTERIDYLL: Prins William og hertuginne Kate sammen med Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit i hoppbakken og skimuseet i Holmenkollen.
VINTERIDYLL: Prins William og hertuginne Kate sammen med Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit i hoppbakken og skimuseet i Holmenkollen. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Det britiske hertugparet ble møtt av gnistrende sol, snøtunge trær og ikke minst glade unger da de ankom Holmenkollen fredag ettermiddag.

På Holmenkollen arena hadde mange godt kledde skuelystne møtt fram.

Kate og William ankom sammen med kronprinsparet Haakon og Mette-Marit et drøyt kvarter etter skjema, alle iført fornuftig vintertøy og toppluer mot kulda.

Første punkt på programmet var en omvisning på Skimuseet. Der fikk de blant annet se bilder av dronning Maud, grandtante til britenes dronning og Williams bestemor Elizabeth. Det dansk-britiske kongeparet Haakon og Maud skjønte raskt at veien til å bli akseptert som norske, gikk via langrennssporet, noe som er grundig dokumentert på museets vegger.

MØTTE BARN: Prins William og hertuginne Kate besøkte en barnehage på Øvresetertjern ved Holmenkollen fredag ettermiddag, og ble møtt med norske og britiske flagg.

Les også: Her møter Skam-Isak hertuginne Kate

Deretter bar det opp på toppen av hoppbakken, der hertugparet både kunne la seg imponere av en gnistrende utsikt over Oslo og få en passiar med den unge skihopperen Anniken Mork, før hun til hertugparets jubel satte utfor.

Samtidig gjorde barn fra utebarnehagen Onkel Toms Hytte på Øversetertjern ved Tryvann seg klare til å vise prinsen og hertuginnen hvordan lek og friluftsliv er en naturlig del av oppveksten i Norge. På skiskolen skulle de få vise de kongelige kunstene sine.

Besøket er kommet i stand etter ønske fra gjestene, og Kate, som snart er trebarnsmor, gikk selv ned på kne for å prate med ungene.

Les også: Her håndhilser Kate og William på folk på Slottsplassen

Besøket avsluttes med pølsegrilling på bål, før hertugparet tar fatt på hjemreisen til Storbritannia.

VAIER I VINDEN: Prins William av Storbritannia og hertuginne Kate besøker Øvresetertjern sammen med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Parene fikk se og hilse på barnehagebarn som lærer å gå på ski.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere