RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Everton scoret på offside

Sist oppdatert:
Everton vant 2-0 etter et offsidemål som gjør returen til en formalitet for Liverpool-laget.

(iBergen.no)

Brann spilte en så god kamp som en kunne forvente i februar og føler seg snytt i kveld etter å ha tapt 2-0 på minst en dommertabbe.

Det andre målet som satte lokket ettertrykkelig på kisten var soleklar offside.

Brann fikk en tøff start på andre omgang og ble presset fra første øyeblikk. Branns pasninger satt ikke som i første. Vaagan Moen som hadde en fenomenal start sluknet litt mot slutten av første og traff ikke helt lenger. Bakke og Fakiri merket tempoet og i det åttende minutt da Cahill brente av fra 20 meter og Opdal sved fingertuppene da han fistet kanonskuddet til stang ut, da lå det en scoring i luften og vi trengte ikke vente lenge på den.

Dødelig effektive

I det 60. minutt mistet Vaagan Moen etter en solid defensiv jobb i forkant. Ingen klarte å gjenvinne og i angrepet som fulgte prøvde til slutt Bjørn Dahl å rydde opp med en heading. Den gikk rett til treffsikre Leon Osman og dermed var i realiteten UEFA eventyret over for Brann.

iBergen.no kommer med reaksjonene utover kvelden.

Brann satte inn Demba-Nyren for Karadas i det 68. minutt. Og ett par minutter senere kom Erik Huseklepp inn for Hassan El Fakiri

Sluttspurt
Brann satte inn en imponerende sluttspurt der den nye spissen Demba-Nyren fikk vist fram skuddfoten og Tim Howard måtte redde på streken etter corner

Men rødtrøyene satt kun tilbake med brustne hjerter etter at Everton fikk lov å gå opp til 2-0 på et håpløst offside mål med tre minutter igjen.

Hos Brann var mange gode Vi har nevnt Vaagan Moen, Bakke og Solli. Sigurdsson var formidabel. Håkon Opdal.

1.omgang

Brann kom meget sterkt inn i kampen selv om de første minuttene så shaky ut. Og de kunne ha kronet en flott første omgang med en sjokkerende scoring på overtid. Jan Gunnar Sollis innsvinger av et corner gikk inn mot nærmeste vinkel. I en overbefolket boks slåss Everton-keeper Tim Howard og Brann-kaptein Eirik Bakke om ballen.

Den gikk i nettaket og inn, men den gode dommeren annulerte helt riktig målet for sogndølens overivrige arm mot keeperen..

Brann så etter Thorstein Helstad ved en hver anledning og selv om Everton satte to stoppere på ham så skapte det problemer. Som corneren det nesten ble mål på.

Everton skapte to sjanser hele omgangen. De tok Håkon Opdal seg av.

Utover kampen så Brann mer og mer ut som det laget som ble seriemester i fjor og har fått uventet mye ballbesittelse mot gjerrige engelskmenn som er kommet til Bergen for primært å spille 0-0, sekundært å gripe et mål eller to på kontringer når Brann blir enda mer vågelige utover i andre omgang.

Everton åpnet

Først var Yakubu igjennom mellom begge Ørnene. Bjarnason og Sigurdsson. Håkon Opdal måtte i aksjon og reddet godt. Like etter kom Johnson til avslutning fra distanse. Da var det ennå ikke gått to minutter.

Branns mulighet kom i det niende minutt og den var enda større. Eirik Bakke ble felt på hjørnet av 16 meteren og Sollis frisparke havner til slutt på Karadas' hode et par meter fra mål. Men ballen kom fort og gikk over tverrliggeren. En enorm sjanse.

Brann ligger dypt med to forsvarsrekker. Til tider for dypt, men spiller god forsvarsfotball og har hatt banens beste spiller i Petter Vaagan Moen. Han la ned et fenomenalt defensivt arbeid og var sylskarp med leveringene noe som skapte røre i Everton - forsvaret.

Festaften

Et fullsatt Brann Stadion var pyntet til fest og Everton kom med det beste de har minus den skadde midtbanespilleren Arteta, men med Yakubu som stakk av noen dager etter Afrika-mesterskapet .

- Vi er så godt forberedt som vi kan være, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde.

- Nå gjelder det å nyte øyeblikket og ikke få panikk. Vi må få følelsen av at vi er med i kampen. Da kan vi overraske hvis vi nedlegger utrolig mye arbeid.

Hos Brann er det å få et par sjanser med Thorstein Helstad som er målet og da må han ta dem. Og å holde parhestene Yakubu og Johnson fra å score på Håkon Opdal.

I minuttene før avspark har alt gått greit for seg i byen. Det er en gemytlig atmosfære mellom supporterne.

Branns lag: Opdal - Dahl - Bjarnason - Sigurdsson - Hanstveit - Solli - El Fakiri - Bakke - Vaagan Moen - Karadas - Helstad

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere