RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

F-16 knuste butikkvindu i Hamar

Sist oppdatert:
Lyden av to lavtflyvende F-16 jagerfly på øvelse over Hamar var så høy at et butikkvindu i sentrum ble knust tirsdag formiddag.

- Jeg var sikker på at det dreide seg om et jordskjelv. Bare sekunder etter kom et like høyt smell og ny risting i bygget, sier Helge Sandlie hos klesforretningen 4 Men til Østlendingen.

Sandlies kollega ringte politiet i Hamar, som kunne opplyse at han ikke var alene om å lure på hva de høye smellene var. Politiet visste imidlertid ikke hvor lyden kom fra før senere på dagen.

Det viste seg at lyden som knuste et stort utstillingsvindu i klesbutikken 4 Men, kom fra to av luftforsvarets F-16 fly som deltok på en øvelse over mjøsbyen.

Hos Forsvaret får Østlendingen opplyst at det i utgangspunket ikke er noe spesielt at F-16 fly bryter lydmuren over tettbygde strøk, men at man helst ser at det ikke går ut over vinduene til folk.

De to flyene kom fra Rygge flystasjon og øvet på avskjæring av uidentifisert sivilt passasjerfly da de fløy over Hamar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere