RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

F16-pilot måtte avbryte landing


DRO PÅ: Beboerne rundt Kjeller på Romerike opplevde at F16-flyet dro på over hustakene. Bildet er hentet fra videoen nederst i saken.
DRO PÅ: Beboerne rundt Kjeller på Romerike opplevde at F16-flyet dro på over hustakene. Bildet er hentet fra videoen nederst i saken. (Romerikes Blad)
Naboer beskriver opplevelsen som urovekkende da et F16-fly plutselig ga fullt pådrag over hustakene.

Kjeller (rb.no): Forsvaret bekrefter til Romerikes Blad at piloten av et F16 jagerfly hadde landingsproblemer tirsdag formiddag.

Vitneobservasjoner sier til rb.no at flyet først skal ha kommet i en helt annen trasé enn ved vanlig innflyging til Kjeller. Samtidig skal det ha fløyet unormalt lavt over hustakene i Lillestrøm, før det skjøt fart og avbrøt landingen.

Landet på andre forsøk

Deretter skal flyet ha gjort et nytt forsøk, også denne gangen uten å lande.

– F16 gjør alltid manøvrer fra Storgata og mot Kjeller flyplass, i dette tilfellet kom det rett over hustakene i Hurdalsgata og det opplevdes som urovekkende. Det var flere her som lurte på hva i all verden er det som skjer, sier en kilde til Romerikes Blad.

- Normalt

Pressetalsmann ved Forsvarets operative hovedkvarter, Ivar Moen, forklarer at det kun er snakk om ett avbrutt landingsforsøk.

– Det som er normalt når flyene kommer inn over Kjeller, er at de tar en overflyging av stripa. Det gjør de for å redusere hastigheten, og det var også årsaken til at han ikke fløy inn som normalt den første gangen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere