RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få flygeledere gir forsinkelser

Sist oppdatert:
Avinor sliter med bemanningen, og flyene blir 1-2 timer forsinket torsdag ettermiddag.

- Vi har for få flygeledere på vakt i kontrolltårnet i Røyken. Det skyldes sykdom og sykefravær, sier Kommunikasjonsdirektør i Avinor, Ove Narvesen, til TV 2 Nettavisen.

Forsinkelsene vil være på 1-2 timer over hele landet.

Narvesen opplyser at det for øyeblikket er 6 fraværende flyveledere av i alt 11 stykker som skal være på vakt. Noen er sykmeldte, andre er borte på grunn av syke barn.

Folk som skal ut og reise, bes ta kontakt med sitt flyselskap for nærmere informasjon. Men Avinor anbefaler folk å møte opp til avgang som normalt.

Flygelederne har tidligere vært i fokus på grunn av sykmeldinger og arbeidskonflikter. Da man ifjor besluttet å nedlegge kontrollsentralen i Røyken, førte det til omfattende sykmeldinger og flyforsinkelser. Også tidligere har det vært situasjoner med mange sykmeldte, og det har vært spekulert i at sykmedlingene har vært ledd i aksjoner fra flyveledernes side.

Tidligere i høst ble det lagt frem en rapport som tegnet et svært negativt bilde av arbeidsforholdene for flygelederne. Narvesen understreker at det ikke har vært noen spesielle hendelser eller konflikter i forkant av de siste sykmeldingene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere