Få skader etter stormen

Den kraftige stormen som herjet i nord onsdag kveld, har ikke forårsaket de skadene som var ventet.

12.01.06 13:29

Onsdagens storm sørget for at et vogntog ble tatt av vinden, tak ble revet av hus og murstein ble kastet inn i vinduer. Flere steder ble vindstyrken målt til 30 meter per sekund, og det ble målt en bølgehøyde på opp mot 30 meter på Haltenbanken. Dermed forventet forsikringsselskapene at det skulle bli en hektisk torsdag, men de store skadene har allikevel uteblitt hittil.

Foto: Kjell Herskedal / SCANPIX

Tradisjonelle vindskader

Informasjonsdirektør i If skadeforsikring, Jack Frostad, sier til TV 2 Nettavisen at de ikke har fått inn det store antallet skademeldinger ennå.

- Antall skademeldinger ligger på i overkant av 20, men det drar seg på utover dagen. Det er forholdsvis få skader, men været har jo truffet der man tåler vær best. Det er mest pådrag fra Nordland, sier Frostad.

If skadeforsikring har fått inn meldinger om tradisjonelle vindskader som takskader på bedriftsbygninger, privatboliger og bygg under oppføringer. Frostad sier det har vært ganske få skader i forhold til vindstyrke og det været som har vært.

- Vi har fått inn meldinger fra Nord-Trøndelag opp til og med Lofoten, sier Frostad.

Foto: (Foto: Inge Fænn / Fjordingen)

Tatt av vinden
Skadeinspektørsleder i Sparebank 1 Skadeforsikring, Johnny Thomassen, sier til TV 2 Nettavisen at de har fått inn noen skademeldinger fra Nordland og Troms, men ikke på langt nær som forventet.

- Det har vært noen tilfeller hvor vinden har tatt tak i murstein og kastet dem inn i vinduer. I tillegg har vinden revet av tak på naust, forteller han.

Thomassen sier det er kun materielle skader og at de ikke er spesielt omfattende hittil, men at flere meldinger vil nok komme inn i løpet av dagen.

- De har et helt annet perspektiv på dette med vær og vind i nord. De er noen tøffinger. Når vi har stiv kuling på Østlandet, så er det frisk bris for dem. Det virker som de har forberedt seg godt, sier Thomassen.

Se bilder av stormen nedenfor.

Sjekk været ditt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.