*Nettavisen* Nyheter.

Facebook-aksjon for Magnus (7) etter båttyveri

Magnus Gundersen (7) hadde nettopp fått seg ny båt. I helgen ble den stjålet fra båthavna i Kongsvik. Foto: Privat

Båten til Magnus (7) ble stjålet. Da moren gikk inn på Facebook, fikk hun klump i halsen.

16.08.14 16:49

KONGSVIK (Nordlys): Mandag omtalte Nordlys sju år gamle Magnus Andersen fra Kongsvik i Tjeldsund kommune, som nettopp hadde fått sin første båt.

Han fikk imidlertid kortvarig glede av den. For etter knappe to uker ble den røde AL 320-en - for øvrig utrustet med en Yamaha-motor med 9,9 hestekrefter - stjålet mens den lå i havna i Kongsvik, skriver Nordlys.

LES MER: Magnus (7) hadde nettopp fått sin første båt - så slo tyver til

1800 medlemmer på Facebook

Tyveriet har siden blitt omtalt av Båtmagasinet og vekket et voldsomt engasjement på Facebook. For nå har over 1800 mennesker på nettsamfunnet meldt seg inn i gruppen «Vi som vil at Magnus (7) skal ha båten sin tilbake», startet av Benny Høynes fra Sortland.

- Det er helt fantastisk, nesten surrealistisk, vi kan ikke si annet enn det. Man mangler jo ord. Bare at folk gjør noe sånt, det er helt fantastisk, sier Linda Gundersen, Magnus' mor.

Initiativtakeren til gruppen har sågar startet kronerulling for å skaffe Magnus ny båt - med egne konto opprettet hos Sparebanken Sortland.

- Han som startet gruppen ringte mannen min og spurte om det var framgang i saken, om vi hadde hørt noe også videre. Han sa bare at han hadde noe på gang og deretter ble vi invitert med i denne gruppen. Siden har det bare tatt av. Jeg sitter her med en stor klump i halsen, sier Gundersen.

Saken fortsetter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fredag kveld hadde Facebook-gruppen «Vi som vil at Magnus (7) skal ha båten sin tilbake» 1879 medlemmer. Foto: Facebook


Har fått tips om båten

Hun og mannen har også vist gruppen til Magnus. 7-åringen forstår ikke helt hva det går ut på, men han er tilsynelatende imponert.

- Han blir nesten litt forlegen, men han synes jo mest at det er artig. Han vil gjerne at vi leser litt fra det som står på gruppen, så sitter han og småsmiler litt for seg selv, forteller moren.

Gundersen-familien har anmeldt båttyveriet til politiet, men så langt har det ikke skjedd stort. Linda Gundersen har også etterlyst tips på Facebook.

- Vi har fått to uavhengige oppringinger, der en mente å ha sett båten gå under Tjeldsundbrua mens en mann i rød kjeledress satt ombord. En annen mener å ha sett den bli dratt på land i nærheten av bowlinghallen i Harstad. Men etter det har det ikke kommet flere tips, sier Gundersen til Nordlys.

Hun legger til at hun har forståelse for at politiet ikke prioriterer båttyveriet så høyt.

- De sa de hadde en som hadde gjort noe lignende som de skulle sjekke ut, men ellers har vi ikke hørt noe. Men det skjønner man jo, det skjer verre ting i verden, sier Gundersen.

PS! Det er ukjent hvor mye penger som er kommet inn via kronerullingen. Nordlys har ikke lyktes å komme i kontakt med Benny Høynes, initiativtakeren til Facebook-gruppen.

Les flere saker hos Nordlys!


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.