*Nettavisen* Nyheter.

Fadderaksjonen gir 159 millioner

- Jeg er overlykkelig, resultatet er fantastisk, jubler generalsekretær Sandro Parmegiani i Plan Norge. Fadderaksjonen på TV 2 ga 10.000 nye faddere og millioner i kassa.

21.01.04 18:49

Følg Frode og Natasha med en rekke artister fra fadderaksjonen i Kenya.

- Dette er et jubelresultat, stråler en fornøyd Sandro Parmegiani etter at han for første gang kan presentere de endelige tallene etter årets Fadderaksjon på TV 2.

I løpet av helgen 10. og 11. januar meldte 10.000 nye nordmenn seg som faddere til Plan Norge etter å ha sett Fadderaksjonen på TV 2. De nye fadderne betyr millioner i inntekter til Plan Norge.

Kostet 5,8 millioner
- Bare i løpet av 2004 vil de nye fadderne innebære 26,5 millioner kroner i inntekter. Og i gjennomsnitt er hver fadder medlem i seks år, noe som i løpet av de neste årene vil gi oss 159 millioner kroner i inntekter. Det er jo helt fantastisk, sier Parmegiani.

Kostnadene med Fadderaksjonen på TV 2 var på 5,8 millioner kroner.

Skryt til nordmenn
I år var det åttende gang at den verdensomspennende humanitære organisasjonen Plan samarbeider med TV 2.

Det er ikke organisasjonens beste resultat historisk sett, men generalsekretæren er likevel overveldet over årets resultat.

- Jeg vil skryte av nordmenn, de har stor solidaritetsfølelse med fattige folk i andre land. Jeg hadde ikke regnet med mer enn sju-åtte tusen nye faddere, da rundt 90.000 nordmenn allerede er faddere i dag. Så årets resultat er helt eventyrlig, og jeg er positivt overrasket, sier Parmegiani.

Pengene går til 45 land over hele verden og, nesten halvparten av pengene havner i Afrika. Det betyr at tusenvis av unger blir vaksinert mot sykdommer, får skikkelig ernæring og tilgang til rent vann.

Det koster 220 kroner i måneden å være fadder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag