*Nettavisen* Nyheter.

Færre drukningsulykker

Seks personer omkom i drukningsulykker i løpet av juni, mot 16 i løpet av juni 2004.

01.07.05 10:01

I første halvår 2005 er 40 personer omkommet i drukningsulykker. Dette er nesten en halvering sammenlignet med første halvår i fjor, heter det i en pressemelding.

Kjøligere vær
Hittil i 2005 er det omkommet 40 personer i drukningsulykker mot 78 - inkludert de 18 som omkom i Rocknesulykken - i samme periode i 2004. Av de omkomne er det to kvinner og 38 menn.

Av årsaker er det fritidsbåtulykkene som topper statistikken med 11 tilfeller. 14 av fylkene har hittil i år hatt drukningsulykker.

Norsk Folkehjelp antar at det er mangel på sommervarme som er årsak til den store nedgangen i drukningsulykker; vi har brukt sjø og vann mindre til rekreasjon så langt i år.

Vis vannvett
Hvis sommervarmen vedvarer, frykter Norsk Folkehjelp en økning i antall ulykker. De oppfordrer alle til å vise vannvett - det vil si å lære seg, og følge, badevett- og sjøvettreglene.

Spesielt vil vi rette oppmerksomheten mot faren ved å ikke beherske store, raske båter. Politiet gjør en god innsats med å overvåke fritidsbåttrafikken blant annet i Oslofjorden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.