Færre enn før tror politiet kan avverge terrorangrep

VÆPNET: Væpnet politi er blitt et vanligere syn etter skjerpingen av trusselnivået. Mange tviler på politiets evne til å avverge et terrorangrep.

VÆPNET: Væpnet politi er blitt et vanligere syn etter skjerpingen av trusselnivået. Mange tviler på politiets evne til å avverge et terrorangrep. Foto: Erlend Aas (NTB Scanpix)

39 prosent tror politi- og sikkerhetstjenester kan avverge et terrorangrep.

Stadig færre nordmenn har tillit til at politiet kan avverge et terrorangrep mot Norge, viser en ny måling.

I målingen gjort av InFact for VG svarer 39 prosent ja på spørsmålet om de har tillit til at politi- og sikkerhetstjenester kan avverge et terrorangrep mot Norge.

Til sammenligning svarte 50 prosent ja på nøyaktig samme spørsmål 24. juli i fjor, dagen det ble kjent at det forelå en konkret terrortrussel mot Norge.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) er ikke overrasket over den nye målingen:

– Vi opplever et krevende trusselbilde, og hendelsene i Canada, Frankrike og Danmark viser at det er meget krevende å avverge denne typen terror, sier Anundsen til VG.

– Jeg er ikke sikker på at undersøkelsen i realiteten viser redusert tillit til politi og sikkerhetstjenester, men kanskje en økende erkjennelse av hvor komplisert det faktisk er å avverge denne formen for terror, sier justisministeren.

I den nye InFact-målingen svarer også 73 prosent av de spurte ja på spørsmålet om den siste tidens terrorangrep øker sjansene for et terroranslag i Norge. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.