*Nettavisen* Nyheter.

Færre gate-prostituerte

Foto: Scanpix/Thomas Bjørnflaten

Det blir færre gateprostituerte, men de er mer aggressive og jobber over større deler av landet.

28.04.06 06:29

Det viser tall Pro sentret la fram for 1.kvartal i år, på et presseseminar torsdag. Pro sentrets registreringer viser at det har blitt omtrent 100 færre jenter i prostitusjonsindustrien i Oslo, og flesteparten har forsvunnet fra gateprostitusjon.

Tilstede på presseseminaret var statssekretærer fra tre departementer, og leder av Pro sentret, Liv Jessens oppfordring var klar;

- Vi trenger flere dedikerte mennesker! Hun mener politiets måte å håndtere prostitusjonsproblematikken er alt for dårlig og at Oslo-politiet ikke er på banen i det hele tatt.

Flest fra Nigeria

Fra 2001 til 2005 har andelen utenlandske prostituerte steget fra 19 prosent til 70 prosent, og statistikken fra 2005 viser at det finnes 850 gateprostituerte i Oslo, mens det totale antallet personer i prostitusjon er 2555 (gateprostitusjon og annonsemarkedet) Nå slår nye tall fast at det er omtrent 100 færre jenter i prostitusjon i 1.kvartal 2006.

Omtrent halvparten av de prostituerte er fra Afrika, nærmere bestemt Nigeria.

- Hva gjør vi med Nigeria?, spør Jessen stattsekretærene Laila Gustavsen(AID), Kjell Erik Øie (BLD) og Rigmor Aasrud (HOD). Ifølge Jessen er det her den største utfordringen ligger.

Drar på prostitusjons-turne

- Hovedtendensen er at flere byer er involvert, de prostituerte reiser gjerne til andre og flere byer fordi markedet er presset i Oslo. Det blir flere nigerianske kvinner og færre Øst-Europeiske og norske kvinner i gateprostitusjon, sier konsulent for Pro sentret, Bjørg Norli til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.