*Nettavisen* Nyheter.

Færre omkom i trafikken

Norge er på vei mot et av de hyggeligste trafikkårene på 50 år.

01.07.05 13:08

I første halvår omkom 98 personer i trafikken. I samme periode i fjor omkom 133 personer.

Dersom denne utviklingen fortsetter i andre halvår, kan antall trafikkdrepte bli det laveste siden 1955, da 213 personer mistet livet i trafikken. Dette opplyser Trygg Trafikk på sine hjemmesider.

- Det nytter

- Tallene viser at det nytter, og gir grunnlag for en enda sterkere innsats. Nedgangen er et resultat av en rekke tiltak; Nasjonal handlingsplan for trafikksikkerhet 2002-2011 som er felles for aktørene i trafikksikkerhetsarbeidet, har ført til bedre samarbeid, bedre samordning og større effekt av innsatsen, sier direktør i Trygg Trafikk, Leif Agnar Ellevset, i en kommentar.

I juni omkom 21 i trafikken, viser foreløpige tall. Dette er syv færre enn i juni 2004.

Tallene i juni fordeler seg med åtte bilførere, seks bilpassasjerer, tre motorsyklister, to mopedister, en syklist og en i kategorien andre (motorisert rullestol).

Flere menn

Av de til sammen 14 omkomne bilførerne og passasjerene, omkom 12 i kollisjon med annet motorkjøretøy og to i utforkjøringsulykker. Av de 21 omkomne var 15 menn og seks kvinner.

- Handlingsplanen er det første offisielle dokumentet som setter trafikantenes atferd i sentrum, noe vi også mener har vært viktig. Vi vil takke de trafikantene som tar et større ansvar i trafikken, og be om at de fortsetter med det i sommer – og resten av året, sier Ellevset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.