*Nettavisen* Nyheter.

Færre utlendinger uttransportert hittil i år

 

En tjenestemann i operativt team hos Politiets utlendingsenhet bærer en bag med klær tilhørende en kvinne som ble sendt ut av landet i 2015. Kvinnen ble sendt tilbake til Tyskland hvor hun først ble registrert som asylsøker. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

I årets åtte første måneder har politiet uttransportert 2.710 personer som ikke har lovlig opphold i Norge. Det er 20 prosent færre enn i samme periode i fjor.

338 personer ble uttransportert i august i år, noe som er 106 færre enn i august i fjor, opplyser Politiets utlendingsenhet.

16 prosent av de uttransporterte straffede personene så langt i år er borgere av Romania, 13 prosent av Polen og 10 prosent av Litauen, opplyser politiet.

– I august ble 23 mindreårige uttransportert til sitt hjemland eller et trygt tredjeland. Fem av disse var enslige mindreårige som ble uttransportert til sine hjemland. De øvrige 18 mindreårige ble uttransportert til sine hjemland eller trygt tredjeland sammen med foresatte eller et nært familiemedlem, skriver politiet i sin gjennomgang av tallene.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.