RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fagforeningsleder anmeldt for svindel

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Fagforeningsleder skal ha tappet penger over flere år.

En leder i en av Fagforbundet Oslos fagforeninger ble den 1. oktober politianmeldt for økonomiske misligheter, melder Fagforbundet.

Årsaken skyldes at fagforeningen oppdaget uregelmessigheter ved regnskapene sine. De tok da kontakt med Fagforbundet Oslo.

- Vi så først på regnskapene tre år tilbake i tid. Vi oppdaget så punkter som gjorde at vi gikk lenger tilbake. Personen er nå anmeldt for forhold tilbake til 2003, sier Fagforbundet Oslos leder Mari Sanden til NA24.

Etter gjennomgangen av regnskapene har det kommet frem at rett under en million kroner har blitt tappet.

- Det er en betydelig del av fagforeningens økonomi selv om det kan fordeles på syv år. Men det skal ikke gå utover medlemmene våre. Vi har forsikringsordninger og er et forbund som har nok ressurser, men det er fryktelig ubehagelig dette, sier Sanden.

Sanden understreker at dette er en alvorlig sak ettersom det dreier seg om en tillitsvalgt som urettmessig har tilegnet seg medlemmenes penger.

Fagforbundet Oslo, som omfatter 60 fagforeninger med 35.000 medlemmer, vil nå styrke opplæringen av fagforeningenes styrer og revisorer når det gjelder økonomiforvaltning og kontroll.

Sanden sier at de foreløpig ikke vil gå nærmere inn på hvilken fagforening det gjelder, selv om det mistekeliggjør lederne i alle fagforeningene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere