RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fagre fruer fryktet frekk fasan

Sist oppdatert:
Viltnemnda i Asker måtte rykke ut for å redde en familie fra Reisdadlia. En vårkåt fasan ville ikke la fruen i huset være i fred.

En fasan hadde slått seg til utenfor familiens hjem. Den freidige fuglen viste seg å være vårkåt og begynte å forfølge kona i huset. Etter hvert ble fasanen også sjalu og ble aggressiv overfor de tre barna i familien, skriver Budstikka.

Onsdag så ikke familien annen råd enn å ringe viltnemnda.

- Det var mannen i huset som ringte. Jeg tror han var redd for ikke å bli tatt alvorlig, for historien han kom med var unektelig komisk, forteller Arild Amundsen i Asker viltnemnd til Budstikka.

Fagre fruer
Viltnemnda rykket ut, men å fange fuglen viste seg å være lettere sagt enn gjort. Fasanen skydde nemlig Amundsen som pesten. Dermed måtte fruen i huset fange fuglen med håv.

- Da fruen i huset fikk håven gikk det adskillig lettere. Og både hun og nabofruen som fasanen også hadde begynt å beile til, pustet lettet ut da jeg kjørte fuglen bort, forteller Amundsen. til Budstikka.

Den freidige fasanen hadde valgt ut fruene med omhu.

- De var blonde og fagre begge to, så han har åpenbart klare preferanser, smiler Amundsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere