*Nettavisen* Nyheter.

Faizas siste bønn om hjelp

Faiza Ashraf Foto: Håkon Mosvold Larsen/Politi (Nettavisen)

- Jeg vet ikke hvor han skal ta meg. Jeg er redd for at han skal drepe meg, sa Faiza til 112-sentralen.

16.03.11 12:25

SANDVIKA (Nettavisen): Stemmen til en tydelig fortvilet Faiza Ashraf gikk sterkt inn på tilhørerne i Asker og Bærum tingrett onsdag formiddag. Politiet spilte av lydbåndet fra de to 112-samtalene med avdøde Faiza Ashraf .

Retten fikk høre hvordan 28-åringen fortvilet ba nødsentralen om hjelp. Under samtalene kan man høre at hun er fryktelig redd. Likevel klarer kvinnen å ta seg sammen og gi nyttig informasjon til 112-sentralen.

Samtalene startet klokken 06.47 den 3. februar 2009. Denne morgenen ble hun kidnappet på vei fra sitt hjem på Høvik i Bærum. Kort tid etter at hun ble overfalt og kastet i bagasjerommet ringte hun 112-sentralen.

- Hei, jeg er kidnappet
- Hei, jeg har blitt kidnappet av en mann som har lagt meg i bagasjerommet, sier den rolige men fortvilede stemmen i andre enden av linjen.

- Hva heter du, spør 112-operatøren.

- Jeg heter Faiza. Jeg vil ikke at han skal høre meg, sier hun med lav stemme.

- Hvem er det?

- Jeg vet ikke, jeg dro var hjemmefra og var på vei til busstasjonen. Vært så snill og hjelp meg eller så slår han meg, sier Faiza.

- Hva er navnet ditt?

- Faiza.

- Du ligger i bagasjerommet på en bil?

- Jeg vil ikke at han skal høre meg.

- Jeg ligger i bagasjerommet vær så snill å hjelp meg. Jeg vet ikke hvor han skal ta meg. Jeg er redd for at han skal drepe meg eller noe.

- Sa han skulle skade meg
Den første samtalen varte i noen få minutter. Ashraf fortalte at hun var på vei til busstasjonen da mannen plutselig kom.

- Jeg gikk forbi han så tok han meg og begynte å dra meg og vi sloss ganske lenge, fortalte hun til nødsentralen.

Samtalen ble avsluttet da bilen stoppet. Politiet har beregnet at den må ha vært i området ved Hennie Onstad senteret på Høvikodden.

- Nå stopper det. Nå stopper det. Jeg må legge på, sier Ashraf. Så blir det stille. 112-sentralen forsøker å ringe henne opp men får ikke svar. Dette skjer klokken 06.47 - altså noen minutter etter at hun først ringer 112.

Klokken 06.49 fikk 112-sentralen igjen kontakt med Ashraf.

- Hei, han sa han ikke skulle skade meg.

- Hvem gjør det?

- Jeg vet ikke. Han er norsk. Han har lett etter telefon. Han sa han skulle kjøre meg inn til byen, sier Ashraf og kjemper mot gråten. Hun beskriver kidnapperen som «norsk uten hår på hodet og ser veldig barsk ut. Ung».

- Han sier at han ikke skal skade meg. Han sier at han har fått 100.000 for å gjøre det, fortalte Ashraf. Hun sa deretter hvem hun trodde sto bak bortføringen.

- Det er en som heter Shamrez som har terrorisert og plagd meg i fem år. Jeg lurer på om det kan være han, sa Ashraf.

- Jeg har ingenting med ham å gjøre. Han har forsøkt å bli kjent med meg i fem år og har terrorisert meg. Det må være ham.

- Jeg er så redd
Denne andre samtalen varer i over en halvtime. Det kan virker først som om politiet er noe skeptiske til om hun faktisk ligger bak i en bil, og de ber henne legge mobilen ut mot kanten slik at de kan høre motorlyd. På båndet som blir avspilt i tingretten kan tilhørerne likevel høre motorlyden noen ganger når bilen gasser på. Etterhvert som samtalen fortsetter er det tydelig at politiet tar samtalen svært alvorlig og at flere blir innvolvert.

Politiet fortalte henne at de forsøkte å spore telefonen hennes. Ut fra samtalen trodde politiet at bilen med Ashraf var på vei innover mot Oslo. Det var der Ashraf fortalte at en person skulle møte henne.

112-sentralen forsøkte å opprettholde en rolig samtale med Ashraf og forklarte at hun må ha telefonen påslått for at de skulle kunne spore den. Ashraf snakket rolig, men til tider kan man høre at fortvilelsen skylte innover henne.

- Hvordan går det med deg? spør operatøren.

- Det går ikke så bra. Jeg har vondt i armen og skikkelig vondt i hodet og nesen. Jeg er så redd, sier Ashraf.

Kort tid etter sa Ashraf at bilen svingte noe veldig og at den kjørte over fartshumper.

- Jeg tror han stopper nå, sier hun.

- Han stopper nå? spør operatøren.

- Han stopper nå, sier Ashraf. Så blir det brutt. Klokken var da 07.21.

Hva som skjedde etter at bilen stoppet har Håvard Nyfløt tidligere forklart.

Les egen sak: - Faiza ble drept ved et uhell

Kartet nedenfor viser hvor Faiza Ashraf ble kidnappet, hvor det siste innslagspunktet for mobiltelefonen hennes var, og hvor politiet senere fant henne.

HTML EMBED

Vis Uten navn i et større kart

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag