*Nettavisen* Nyheter.

Fakket eggkastere - ikke voldsmenn

Et ungt par som ble overfalt i sitt hjem måtte vente tre dager for å anmelde forholdet. Imidlertid troppet fire polititjenestemenn opp etter få minutter for å ta russ som kastet egg mot en annen russebil.

02.04.04 11:16

Flere reagerer nå på prioriteringen fra politiet i Sandnes i de to sakene.

Det unge paret måtte vente fordi politiet ikke hadde kapasitet til å ta imot anmeldelsen etter overfallet sist helg. Men da russen onsdag ble anmeldt av en kvinne som ved et uhell fikk egg på sin bil, tok det få minutter før fire politifolk var på plass på Sandnes videregående skole og tok russen med til politistasjonen, skriver Stavanger Aftenblad.

- Årsaken er at tjenestemennene patruljerte i området og hadde tilfeldigvis ingen andre oppgaver som måtte prioriteres da meldingen om eggkastingen kom, forteller stasjonssjef Kristian Vik Kyllesø ved Sandnes politistasjon til avisen.

Han er enig i at det virker litt voldsomt at fire politifolk dukker opp på en skole for å pågripe russ som har kastet ett egg.

Samtidig påpeker han at politiet rykket ut på meldingen om overfallet på det unge paret. Det var den formelle anmeldelsen som måtte vente, understreker han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag