*Nettavisen* Nyheter.

Fakket statsløs tråler

Kystvakten sleper nå den statsløse tråleren «Nemanskiy» inn til Vadsø. Der venter politiet.

05.01.08 22:13

Det tidligere russiskregistrerte fartøyet «Nemanskiy» ble fredag 4. januar inspisert av Kystvakten i Gråsonen nordøst av Vardø. Inspeksjon avdekket at fartøyet mistenkes for å ha falske dokumenter om bord vedrørende statstilhørighet og er også mistenkt for tyvfiske. Tråleren blir nå brakt til Vadsø for videre etterforskning av politiet.

Den antatt statsløse tråleren Nemanskiy forlot havna i Kirkenes 30. desember. I vintermørket seilte det ut av havna uten en eneste lanterne tent. Tilbake i Kirkenes ligger uoppgjorte regninger.

Tråleren ble innhentet i Gråsonen av Kystvaktskipet Stålbas torsdag 3. januar. Dårlig vær gjorde det umulig å inspisere fartøyet umiddelbart men kystvakten kom seg om bord fredag morgen.

Den påfølgende inspeksjonen konkluderte med at Nemanskiy skulle oppbringes med bakgrunn i følgende:

  • «Nemanskiy» mistenkes for å inneha ”falsk” russisk nasjonalitetsbevis
  • «Nemanskiy» mistenkes for å ha gitt Kystvakten uriktige opplysninger
  • «Nemanskiy» mistenkes for ikke å ha sendt ut lovpålagt sporingssignal

Fartøyet bringes opp til Vadsø i løpet av søndag 6. januar og overleveres til politiet i Øst Finnmark for videre etterforskning og eventuell straffeforfølging. På grunn av maskinproblemer på Nemanskiy er fartøyet tatt under slep av KV Stålbas.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kystvakten.

Nemanskiy hadde en person om bord som var skadet med andre- og tredjegradsforbrenning. Vedkommende ble tatt hånd om av sanitetspersonell fra KV Stålbas i samarbeid med vakthavende lege på Haukeland sykehus i Bergen.

- Et Sea-King redningshelikopter hentet pasienten i dag kl. 12.45 og frakter han til sykehuset i Kirkenes. Situasjonen for pasienten er stabil, opplyser Morten Aronsen ved Kystvaktskavdronen Nord til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.