RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Falken blir del av storkonsern

Sist oppdatert:
Den norske virksomheten blir i liten grad berørt av fusjonen mellom danske Group 4 Falck og britiske Securicor.

Virksomheten i Falck Norge, som fram til i fjor sommer het Falken, vil i stor grad fortsette som før, ettersom Securicor ikke har noen virksomhet i Skandinavia.

–Fusjonen vil få lite å si for oss, sier administrerende direktør Christian Lorck i Falck Norge til NTB.

Morselskapet Group 4 Falck AS sendte tirsdag ettermiddag ut en melding til Københavns fondsbørs om at selskapet har inngått en intensjonsavtale om sammenslåing med britiske Securicor.

Sammenslåingen gjelder sikkerhetsdelen av Group 4 Falcks virksomhet, som omfatter alarm- og vektertjenester, og det nye selskapet vil få navnet Group 4 Securicor. Forretningsområdene redning og selskapet Global Solutions Limited skal skilles ut fra det fusjonerte konsernet.

Dette vil også skje i Norge, der den tradisjonsrike redningstjenesten vil fortsette som et heleid Group 4 Falck-selskap.

–Jeg tror dette er en naturlig utvikling, fordi disse funksjonene har liten synergi utover merkenavnet. Sikkerhetsdelen vil nok få et nytt navn med tiden, men det er ikke diskutert når det vil komme, sier Lorck.

Det nye selskapet vil få 340.000 ansatte i 108 land. Selskapet vil bli registrert i London, men skal noteres både i London og København.

Falck Norge AS har 1.700 ansatte og en omsetning på 900 millioner kroner i 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere