RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fall ventet i USA

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Rentefrykt preger børsene i New York.

Børsene i USA ligger an til å følge de utenlandske børsene nedover. Rentefrykt og nye advarsler mot inflasjonen i Europa har lagt seg som en klam hånd over børsene. Nedrevidert produktivitet blir også negativt tatt i mot.

NA24 - din næringslivsavis

Teknologitunge Nasdaq-futuren faller 0,68 prosent, mens den brede S&P 500-futuren blir sendt ned 0,54 prosent. Dow Jones Indicative faller 0,58 prosent.

Tirsdag holdt sentralbanksjef Ben Bernanke en tale der han advarte om at risikofaren for inflasjonen finnes på oppsiden. Samtidig var den amerikanske sentralbanksjefen optimistisk med tanke på veksten i USA.

Signalene fra Bernanke sendte de 10-årige rentene opp mot 5 prosent og ligger an til å passere denne psykologiske renten innen få dager. Dette tolker markedet som om rentekuttet i USA står i fare.

Produktiviteten i USA ble revidert ned i første kvartal. Utenfor jordbruket økte produktiviteten med 1 prosent. Opprinnelig var det meldt en økning på 1,7 prosent. Samtidig ble arbeidsenhetskostnadene revidert opp til 1,8 prosent fra 0,6 prosent.

Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at produktiviteten ville øke med 1 prosent og at arbeidsenhetskostnadene ville øke med 1,5 prosent.

Markedet er også avventende til oljerapporten som slippes av de amerikanske myndighetene. Rapporten vil gi svar på utviklingen ved lagersituasjonen i USA. Bensinlagrene vil følges spesielt sammen med utviklingen til kapasiteten ved raffineriene.

Ved råvarebørsen i New York omsettes frontkontrakten på referanseoljen WTI for 65,54 dollar fatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere