*Nettavisen* Nyheter.

Fallo gråt i retten

OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Først tok spritkongen Erik Fallo til tårene. Deretter ba han sin advokat om å slutte å spørre.

03.03.05 13:40

Spørsmålene fra advokat Tore Eriksen ble for tøffe for giftdrapstiltalte Fallo.

- Kan du holde opp nå, sa Fallo til advokaten i Oslo tingrett torsdag.

Livet raste sammen
Tårene kom etter at Fallo hadde blitt spurt om hvorfor han til slutt valgte å fortelle politiet om containeren med smuglersprit som han hadde skjult et sted i Østfold.

På den tiden satt Fallo varetektfengslet i Ringerike fengsel. Han hadde det tøft, men fikk det enda verre da han en natt mens han satt inne fikk høre om nok et metanoldødsfall.

- Det var helt forferdelig å høre, sa Fallo i retten. Etter å ha hørt om dødsfallet satt han oppe hele natta, og alt skal ha rast sammen for ham. Han følte at livet ikke lenger var verdt å leve.

Morgenen etter ba han advokat Tore Eriksen om å komme til fengselet. Etter å ha diskutert saken med advokaten bestemte han seg for at han nå skulle fortelle om containeren med sprit.

- Tenkte bare penger
På spørsmål fra sin forsvarer fortsatte Fallo å fortelle om sitt forhold til den tidligere smuglervennen Per Erik Fossum.

- Det er bare penger som teller. Det er det hans liv består av. Det er ikke noe annet som betyr noe for ham, sa Fallo om Fossum.

Han hevdet blant annet at Fossum har solgt sprit fra vinduet i sin leilighet på Frogner. Fallo beskrev også hva han tenkte da han fikk høre at en god venn av ham døde etter å ha drukket sprit som kom fra Fossum.

- Jeg tenkte at dette kan han ikke ha gjort med viten og vilje. Dette må han ha gjort i en stresset situasjon. Jeg valgte å tro at her har det skjedd en feil, sa Fallo i retten.

Leverte utestet sprit
Spriten som Fallo leverte til Fossum besto av to paller med sprit som var testet, og fire paller som ikke var testet. Sistnevnte trodde Fallo inneholdt metanol.

- Jeg sa at dette her kan du regne med er gift, tydelig. Men jeg var helt sikker på at han ikke skulle bruke det til menneskeføde, sa Fallo i retten onsdag.

Senere torsdag skal Per Erik Fossum forklare seg i retten.

TV 2 Nettavisen følger saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.