*Nettavisen* Nyheter.

Fallo ikke siktet for metanoldød i Svelvik

Etterforskerne har ikke funnet bevis for at «spritkongen» Erik Fallo er knyttet til metanol-dødsfallet i Svelvik, selv om en venn av ham er siktet for drapet.

VG skriver onsdag at det bare er et spørsmål om tid før Fallo blir siktet for metanol-dødsfallet i Svelvik. Det avviser politiadvokat Britt Onseng i Søndre Buskerud.

- Etterforskningen så langt har ikke avdekket at den dødelige spriten stammer fra Fallo, men saken er ikke ferdig etterforsket, sier hun til NTB.

To pågrepet
To personer ble i august pågrepet for salg av metanol på en campingplass i Svelvik. Politiet i Drammen vil trolig frafalle siktelsen for en av dem.

- Vi kommer til å dele saken, og høyst sannsynlig blir siktelsen endret for en 47 år gammel mann fra Drammens-distriktet, sier politiadvokat Onseng.

Imidlertid kokmmer det ifølge politiadvokaten ikke på tale å endre den alvorlige siktelsen mot Fallos venn, en 56 år gammel mann fra Oslo.

Fallos leieboer
Da Fallo ble varetektsfengslet på nytt onsdag antydet politiadvokat i Oslo, Mette Haldorsen, til VG at Fallo kunne bli siktet også for metanolen i Svelvik. Hun sa det var nye bevis i saken, men de ble ikke fremlagt under rettsmøtet.

Fallo har i perioder vært leieboer hos den 56 år gamle Oslo-mannen, men benekter at han har solgt ham sprit.

Politiadvokat Onseng sier hun ikke er kjent med de forhold politiet i Oslo viser til, og at Fallo til nå ikke har vært vurdert siktet i Svelvik-saken.

Det er politiadvokaten som er påtaleansvarlig i Svelvik-saken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.