RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Falsk bombealarm i Oslo

Sist oppdatert:
Ambulansetjenesten i Oslo-området ble ved 17-tiden fredag satt i full beredskap etter at en mann ringte inn en falsk bombealarm

Ambulansetjenesten i Oslo-området ble satt i full beredskap etter at mannen ringte inn en falsk bombealarm til Oslo Legevakt.

Telefonen til Legevakta kom klokken 17.01, og mannen som ringte sa det var plassert en bombe i en bil utenfor Legevakta. Vakthavende lege kontaktet deretter politiets operasjonssentral.

Mannen som hadde ringt Legevakta, ringte også til politiet og varslet om den angivelige bomben. Politiet var i tvil om henvendelsen var seriøs, men slapp å fundere lenge. Mannen ringte kort tid etter og sa han hadde kommet med falske meldinger, og at han angret på det han hadde gjort.

- Vi har opprettet to saker, én på telefonen til Legevakta og én på telefonen til politiet. Vi har telefonnummeret og vil konfrontere innringeren med hva han har gjort, sier vaktleder Johan Gundersen ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

- Denne gangen ble det hele stanset etter knappe 15 minutter, men vi ser selvsagt alvorlig på slike falske meldinger, sier Gundersen.

Ved operasjonssentralen i Oslo politidistrikt får NTB opplyst at det fra politiets side aldri ble iverksatt noen operativ aksjon på bakgrunn av de falske meldingene.

Ifølge Dagbladet.no ble det iverksatt store forflytninger av ambulanser, men ved politiets operasjonssentral blir dette avvist.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere