RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Falsk psykiater ekspert i retten

Sist oppdatert:
Voldtektsdommen måtte oppheves da den falske psykiateren ble avslørt.

Psykiateren Jim Sundstöm ble brukt som ekspert i Oslo tingrett, og nå har dette fått alvorlige konsekvenser, skriver Dagbladet.

Den svenske legen etterlater seg et juridisk kaos. Voldtektsdommen, fra saken hvor mannen var psykiater, er blitt opphevet fordi han ikke hadde spesialistgodkjenning fra norske myndigheter. Saken må nå opp på ny.

Ifølge avisen skal dette være første gang en dom har blitt opphevet på grunn av at en sakkyndig person ikke var den eksperten han utga seg for å være.

Mannen, som har vært overlege på akuttpsykiatrisk avdeling ved Ullevål universitetssykehus og Akershus universitetssykehus, skal også ha ført sine tidligere arbeidsgivere bak lyset.

- Jeg har aldri påstått at jeg er psykiater, bare at jeg har vært konstituert overlege, sier Sundstrøm til Dagbladet, som selv mener at han har handlet i god tro.

Svenske jobber nå et privat firma på Majorstua i Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere