RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Falsk trener nektet å fjerne seg

Den falske fotballinstruktøren fikk klar beskjed om at hans tjenester var uønsket, men nektet å fjerne seg.

Den falske fotballtreneren (33) som har oppsøkt fotballskolen til idrettslaget Randesund i Kristiansand, nektet torsdag å fjerne seg fra Presteheia-banen noen få kilometer unna, skriver Fædrelandsvennen på sine nettsider.

Mannen har tidligere vært tiltalt for seksuelle overgrep mot en mindreårig gutt. Han ble dømt i Oslo tingrett, men frikjent i lagmannsretten. Da han oppsøkte Randesund IL og tilbød sine tjenester som instruktør for fotballskolen brukte han falskt navn og løy om sin fotballerfaring. Idrettslaget ante ugler i mosen og sendte ut en advarsel til andre klubber. Ifølge politiet har mannen vært på rundtur på Østlandsområdet og tilbudt sine tjenester som fotballinstruktør.

Ble bedt om å dra
33-åringen hadde i går et møte med representanter for idrettslaget Gimletroll på Presteheia-banen, fordi han opplevde det som ubehagelig at han hadde blitt bedt om å fjerne seg. Møtet endte med at mannen ble oppfordret til å dra.

- Vi sa til ham at den enkleste måten å løse dette problemet på var at han fjernet seg fra banen, sier daglig leder i Gimletroll, Steinar Pettersen, til Nettavisen.

Vil ikke gå
Mannen er derimot ikke særlig begeistret for behandlingen han har fått og proklamerte at han ikke kom til å fjerne seg.

- Jeg er provosert over behandlingen jeg har fått her, og kommer derfor fortsatt til å gå opp og være her på Presteheia, sa han til Fædrelandsvennen.

Politiet jobber nå med å se på hva de kan gjøre i forhold til mannen.

Politiet avventende
- Det vi gjør nå er at vi undersøker forholdene rundt mannen nærmere, slik at vi får klarhet i hva vi kan gjøre. Vi har ikke konkludert med noe foreløpig, sier politiadvokat Ingrid Thorsen ved Randesund politikammer til Nettavisen

Steinar Pettersen sier til Nettavisen at det var ukjent for ham at mannen fortsatt vil komme til Presteheia-banen.

- Jeg leste det i Fædrelandsvennen i dag, men han sa ikke noe om det til oss i går. Nå skal vi ha et møte i dag, og vi kommer til å kontakte kommunen for å se hva vi kan gjøre, sier han.

Glad for omtale
Presteheia-banen ligger tre til fire kilometer fra banen som Randesund IL bruker.

Pettersen er glad for medieomtalen saken har fått.

- Det vi har oppnådd er jo selvsagt at foreldrene har blitt gjort oppmerksomme på dette, slik at nå må de selv på banen og ta ansvar. Idrettslaget kan foreløpig ikke gjøre stort mer, sier han til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere