*Nettavisen* Nyheter.

Falt 40 meter i klatreulykke

To personer har falt 30-40 meter under klatring i Lysebotn. Én er alvorlig skadet.

18.08.08 13:38

De to basehopperne er sendt til Stavanger Universitetssjukehus etter at de mandag morgen falt under klatring i Lysebotn. Tilstanden skal være alvorlig for minst én av de to.

- Vi har fått bekreftet at det skal være personskade, men har foreløpig ikke flere opplysninger, sa redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen (HRS) på Sola til Aftenbladet.

Til Nettavisen opplyser Walle at det dreier seg om alvorlig skade, men om dette gjelder begge klatrerne eller bare den ene var fortsatt uklart mandag formiddag, siden kommunikasjonen i området var dårlig. HRS fikk melding om hendelsen klokken 09.40.

operasjonsleder Charles Bøgild i Rogaland politidistrikt opplyser til Nettavisen at de to var basehoppere som var på vei ned fra en fjellhylle. Den ene er alvorlig skadet, men den andre kom fra fallulykken med mindre skader. De to personene er 22 og 28 år gamle og kommer ikke fra Norge.

Ulykken skal ha skjedd i en fjellvegg, i langt fra campingplassen i Lysebotn, mandag morgen. De to ble funnet ved den såkalte «Smellveggen», ikke langt fra en bekk.

Fjellområdene innerst i Lysefjorden i Forsand kommune i Rogaland, er et yndet sted både for klatrere og de som kaster seg ut i fallskjerm fra Kjerag.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.