*Nettavisen* Nyheter.

Falt ut av badesklie

En far er kritisk til sikkerheten ved Havanna badeland etter at hans 13 år gamle sønn falt ut av sklia.

01.07.05 09:13

Politiet etterforsker en ulykke 10. juni der en 13 år gammel gutt falt ned og skadet seg i Havanna Badeland i Sandnes, skriver Stavanger Aftenblad.

Gutten mistet farten i sklia, og reiste seg opp for å få mer fart. Bak ham kom en gutt i full fart på badering. 13-åringen ble skubbet over kanten og falt.

På veien ned traff han sklia under, og brakk armen på to steder. Kanskje reddet det livet hans. Fra toppen av sklien er det seks til åtte meter ned på flisgulvet under. Guttens far er kritisk til sikkerheten. Guttens far mener det burde vært sikkerhetsnett under skliene.

- Det er lett å si i etterkant av en slik ulykke at det burde vært det. Denne delen av sklien har aldri vært sett på som et risiko-område, men vi ønsker selvsagt ikke at dette skal skje igjen, sier daglig leder i Havanna Badeland, Trond Idland, til Stavanger Aftenblad.

Videre er faren kritisk til badeanleggets håndtering av saken. Skaderapport ble skrevet før guttens skade var ferdigbehandlet. Ambulanse ble helle ikke tilkalt, til tross for en relativt alvorlig skade.

Politiet etterforsker også et tilfelle der en tre år gammel gutt ble funnet livløs i bølgebassenget tirsdag denne uken. I juli vil Det Norske Veritas undersøke forholdene på Havanna på sin årlige befaring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.