*Nettavisen* Nyheter.

Familie på juleferie ble hjemløse i natt

Huset var overtent og brannvesenet måtte jobbe fra alle kanter for å hindre spredning til nabobygg. Foto: (Voss Brannvesen)

Huset var overtent da brannvesenet kom frem natt til tirsdag. Slukkingen pågikk i tre timer.

29.12.15 09:49

I 0030-tiden natt til tirsdag fikk brannvesenet melding om brann i en enebolig i Kytesvegen på Voss.

Se saken i ba.no

Det var en nabo som meldte fra om brannen. Brannvesen, politi og ambulanse rykket ut til adressen, som ligger cirka en mil fra Vossevangen.

Da nødetatene var fremme var huset overtent. Brannen ble slukket etter rundt tre timer, men etterslukking vil pågå utover morgentimene.

– Det var full fyr i huset. Det var åpne flammer, overtent og flammer ut på hver side av gavlene. Det var også noen sterke vindkast, sier brannsjef David Skjerven i Voss kommune til BA tirsdag morgen.

Seks personer bosatt på adressen

Skjerven opplyser at det skal være seks personer bosatt på adressen. Et par og fire barn.

Det blåste kraftig på stedet da brannvesenet kom frem. Alt tilgjengelig mannskap ble sendt og en vanntankbil fra Granvin ble sendt, i tilfelle vanntilgangen skulle vise seg å være dårlig.

– Vi var 13 stykker som gikk på med det vi hadde av energi, krefter og vann. Vi etablerte vanntilgang med én gang fra en sikker vannkilde, sier Skjerven.

- Ingen hjemme

Naboen som meldte fra om brannen, opplyste til brannvesenet at ingen skulle være hjemme i boligen. Like før klokken 01.30 fikk brannvesenet dette bekreftet.

– Vi har fått den gledelige opplysningen fra en i familien om at ingen er hjemme. De som bor der er på juleferie, sa vaktkommandør Sigmund Villanger ved 110-sentralen til BA i natt.

Huset står tirsdag morgen, men er fullstendig utbrent.Brannvesenet jobbet utover natten med å slukke brannen, og sikre naboboliger.

Huset var overtent, men brannvesenet måtte jobbe fra alle kanter for å hindre spredning til nabobygg.

Flammene hadde allerede tatt litt tak i et lite uthus som sto like ved, men brannvesenet klarte å berge dette og sikret samtidig et nabohus på den andre siden. Ifølge Skjerven var det gnistregn som tidvis traff nabohuset.

– Brannen hadde fått godt tak i huset. Det var et tømmerhus med mye energi og varme lagret i huset, så det tok lang tid å slukke. Vi fortsetter med etterslukking nå, sier brannsjefen klokken 0624.

Klikk på bildet for å forstørre.

Huset står tirsdag morgen, men er fullstendig utbrent. Foto: (Voss Brannvesen)Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag