Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Familiedrap uten motiv

Foto: Karl Braanaas (Budstikka.no)
Sist oppdatert:
Faren drepte sin kone og deres tre år gamle datter. Motivet for drapet er så langt helt ukjent.

- De vi har avhørt så langt i forbindelse med saken har ikke hatt noe å bidra med for å opplyse omstendighetene rundt dette. Det er ingen foranledning for dette som vi vet, det kom helt ut av det blå, sier politioverbetjent Olav Brubakk i Asker og Bærum politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Venter på dødsårsak
Den 27 år gamle kvinnen og det 3 år gamle barnet blir mandag obdusert. Politiet avventer nå resultatet i den foreløpige obduksjonsrapporten.

- Vi tror vi har funnet drapsvåpenet, men det vet vi ikke før vi har fått den foreløpige obduksjonsrapporten. Det er ikke alltid at det som ser ut til å være drapsårsaken, er det, sier han.

Etter det TV 2 Nettavisen får opplyst, er det ikke vært brukt skytevåpen i forbindelse med drapene.

Politiet vil foreta flere tekniske undersøkelser etter at dødsårsaken er klarlagt.

Vil be om bistand
Norsk politi vil trolig be om bistand fra polsk politi for bedre å forstå hva som førte til at den 32 år gamle selvstendige næringsdrivende fra Polen tok livet av sin egen kone og datter, før han tok livet av seg selv.

- Vi vil bruke tid på å få avhørt familie og kjente i Polen. Vi har også varslet at vi muligens vil foreta avhør av de involvertes familier via telefon og med tolk, sier Brubakk.

Så langt er familiens naboer avhørt. De har ifølge Brubakk ikke hørt noe uvanlig fra sokkelleiligheten paret leide i et hus i Sandvika i Bærum.

- Vi har også foretatt en rundspørring for å kartlegge familiens liv, uten at det har gitt noen gode svar, sier politioverbetjenten.

I live påskeaften
Det var klokken 11.10 søndag formiddag at turgåere meldte fra til politiet om at de hadde funnet en død mann ved Vestmarksetra. Da politiet kom til stedet slo de straks fast at mannen hadde tatt sitt eget liv.

Før politiet kom så langt at de fikk varslet mannens nærmeste familie, hadde bekjente funnet mannens kone og barn drept i leiligheten. Politet er sikre på at familiefaren står bak.

Etter det naboer opplyser, var det prat i leiligheten ved midnatt påskeaften. Dermed skjedde drapene trolig i løpet av natt til første påskedag eller tidlig søndag formiddag.

32-åringen har jobbet som håndtverker, og bodd i Norge mellom 6 og 7 år.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!