RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Familiefar tatt - nekter straffskyld

Foto: Privat/Erlend Aas/Scanpix
Sist oppdatert:
En nabo av offeret er pågrepet i forbindelse med drapet på Vegard Bjerck på Skøyen i Oslo i fjor.

- Oslo politidistrikt har i dag pågrepet og siktet en person for drapet, opplyste Oslo politidistrikt i en pressemelding mandag ettermiddag.

Nekter skyld
Mannens forsvarer, advokat Knut Lindboe, sier til Nettavisen at den pågrepne nekter straffskyld.

- Min klient nekter straffskyld og stiller seg helt uforstående til at han er pågrepet, sier Lindboe.

Har to barn
Lindboe bekrefter at hans klient er en nabo av Vebard Bjerck (43), som ble knivstukket og drept i garasjeanlegget på Hofftunet på Skøyen 18. desember i fjor.

Advokaten sier at mannen bor i området med kone og to barn, men avviser at han kjente avdøde.

- Vi vil ikke gå inn på om det er noen forbindelse mellom offer og den pågrepne, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse mandag klokken 16.

Mannen er i 40-årene, og ble pågrepet på vei til jobb mandag morgen klokken 08.40. Pågripelsen foregikk uten dramatikk, og han er nå siktet for forsettlig drap.

- Vi var kommet til et punkt i etterforskningen der en pågripelse var nødvendig. Men, jeg understreker at vi på nåværende tidspunkt ikke kan være sikre på noe som helst. Den videre etterforskningen vil vise om personen er skyldig eller ikke, sa Rohde.

- Pågripelsen er et resultat av grundig etterforskning. Vi har ikke DNA fra åstedet, så dette er et resultat av taktisk etterforskning, sa hun.

I søkelyset en stund
Rohde fortalte at de har hatt mannen i søkelyset en stund, uten at hun ønsket å utdype dette nærmere.

- Vi har en teori som bygger på et motiv, men vi går ikke ut med det nå, sa Rohde.

Mannen er ingen kjenning av politiet, og Rohde ber innstendig om at media ikke identifiserer ham.

- Vi ønsker ikke at siktede skal bli identifisert, både av hensyn til saken og hans familie, sa Rohde på pressekonferansen.

- Helt absurd
Mannens forsvarer sier at hans klient er svært overrasket over pågripelsen.

- Han synes situasjonen er absurd, og det er selvsagt vanskelig. Han har forklart at hele pågripelsen opplevdes som absurd, og han er helt uforstående til at han er mistenkt, sier Lindboe til Nettavisen.

Særlig er han opptatt av familien sin i denne situasjonen, ifølge advokaten.

- Han har jo kone og to barn, og det bekymrer ham, sier Lindboe.

Lindboe forteller at klienten hans har sittet i avhør i hele dag.

- Han har sittet i avhør siden 10-tiden i formiddag, og skal i nye avhør nå i kveld, sier advokaten, som beskriver sin klient som en oppegående person.

- Dårlige bevis
Lindboe mener politiet må ha dårlige bevis, siden de på pressekonferansen gjentatte ganger påpekte at de ikke kan være helt sikre på om det er rett mann som er pågrepet.

- Det er uvanlig at de sier at de holder det åpent om han er skyldig eller ikke. Det tyder på at de har bevis som de ikke er hundre prosent sikre på, sier Lindboe til Nettavisen.

Selv kjenner ikke advokaten til hva politiet har av bevis mot mannen, men han regner med at han får vite det når mannen skal fremstilles for varetektsfengsling.

Fengslingsmøtet blir ikke tirsdag, men trolig onsdag, ifølge Rohde.

Eneste uoppklarte drap
Den 43 år gamle IT-gründeren ble drept med flere knivstikk i en garasje på Skøyen 18. desember i fjor. Politiet mener Bjerck har forsøkt å gjøre motstand mot gjerningspersonen.

Les også: Knivdrept i garasjeanlegg

Det har vært spekulert på om drapet kan ha vært motivert av sjalusi, eller om Bjerck ble et tilfeldig offer for organiserte biltyvbander som ble tatt på fersken.

Drapet på Bjerck er fjorårets eneste uoppklarte drap.

Mange tips
Politiet har fått inn mange tips i saken, men har lenge slitt med å få hull på den.

Media har fått tilgang til flere fantomtegninger, men det er uklart hvorvidt disse har hjulpet politiet til å komme fram til den pågrepne personen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere