RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Familiemedlemmer siktet i Acta-saken

Sist oppdatert:
Både søsteren (38), svogeren (38) og halvbroren (54) til Acta-grunnlegger Fred Anton Ingebrigtsen (43) er pågrepet etter gårsdagens innsideavsløring.

Acta-topp Fred A. Ingebrigtsens nære slektninger er blant de siktede i det som kan vise seg å være Norges hittil største innsidesak.

I tillegg er en Marbella-bosatt norsk eiendomsmegler siktet i saken, skriver Dagens Næringsliv.

Tidlig mandag morgen slo politiet i Rogaland mot åtte steder i Stavanger-området og Trondheim. Fred Anton Ingebrigtsen ble pågrepet, siktet for innsidehandel.

Ingebrigtsen, som er største aksjonær og styremedlem i Acta, skal ha lekket opplysninger om selskapet, og de øvrige fire siktede skal deretter ha handlet aksjer for langt over 100 millioner kroner. Handelen er fordelt på en rekke transaksjoner over et lengre tidsrom - fra høsten 2005 og et stykke fremover i tid, melder Dagens Næringsliv.

Kredittilsynet anmeldte saken i februar. Politiet i Rogaland har hatt bistand fra Kripos, Kredittilsynet og Økokrim i etterforskningen.

Ingebrigtsen satt i avhør i hele går.

- Han opplever situasjonen som et sjokk, og han stiller seg undrende til at skal ha gitt innsideopplysninger, sier Acta-gründerens advokat, Olav Braaten, til avisen.

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere