Gå til sidens hovedinnhold

Familien ber om livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen

Familien til den antatt bortførte Anne-Elisabeth Hagen har mottatt et budskap fra dem som hevder å holde henne fanget. Nå ber familien om et livstegn.

Budskapet ble mottatt den 16. januar på den samme digitale plattformen som kravet om løsepenger tidligere er blitt fremmet på, opplyste familiens advokat Svein Holden på en pressekonferanse torsdag.

– Vi oppfatter dette som positivt. Familien er nå styrket i sitt håp om at Anne-Elisabeth er i live og ønsker gjøre det vi kan for at hun skal komme trygt hjem, sier Holden til NTB.

– Den digitale plattformen budskapet kom på er lite egnet til besvarelse, og det er grunnen til at jeg står her og sier det jeg sier nå, fortsetter han.

Advokaten understreker at familien ønsker et tydelig tegn på at den 68 år gamle kvinnen er i live og at familien fortsatt kan få henne tilbake til seg.

– Vi ønsker å komme i bedre og annerledes kontakt med dem som kan tenkes å ha Anne-Elisabeth, sier Holden.

– Det at jeg står her nå er nøye vurdert i samråd med politiet, fortsetter han.

Bevis på liv

Holden vil ikke kommentere noe rundt budskapets innhold eller si noe mer om hvilken plattform det dreier seg om. Men helt på slutten av pressekonferansen gjentok Holden sitt hovedbudskap på engelsk.

– Vi tar høyde for at det kan være personer som er involvert i dette, som følger pressekonferansen og som ikke snakker norsk, sier han.

På vegne av familien sier advokaten at de oppfatter kontakten som positiv og oppfatter det som et bevis på at Anne-Elisabeth Hagen fortsatt lever.

– Men vi ber samtidig om forståelse for at vi ønsker å få vite om hun er i live, før vi kan gå videre i en nærmere prosess som kan føre henne hjem, sier Holden.

Lette under isen

Samtidig som bistandsadvokaten gjennomførte sin pressekonferanse i Oslo sentrum torsdag, arbeidet dykkere fra brannvesenet med å lete i Langvannet nedenfor ekteparet Hagens bolig på Lørenskog.

Det er sagd ut tre råker i vannet, alle rett utenfor eiendommen til den savnede kvinnen og hennes ektemann, investoren Tom Hagen. To hull ble laget onsdag, og torsdag ble det sagd ut ytterligere to råker.

Innsatsleder Anders Bru i Øst politidistrikt kunne fortelle at sikten i vannet er langt bedre enn det Oslo brann- og redningsetat fryktet. Når dykkerne er nede i vannet, som er 17 meter på det dypeste og nå holder rundt 4 plussgrader, søker de først og fremst visuelt.

– I utgangspunktet har vi regnet med å avslutte søket fredag, men det er en løpende vurdering. Vi søker ikke bare fra hullene og inn mot land, men også utover, sa Bru etter at søket ble avsluttet torsdag ettermiddag.

Kommentarer til denne saken