RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Familien dratt inn i Acta-skandalen

Foto: Jan Tore Glenjen (Stavanger Aftenblad)
Sist oppdatert:
Fire av fem siktede i Acta-saken er i familie.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det skjer i Norge, ikke sør i Italia. At en Acta-gründer og hans familie blir siktet for innsidehandel. Politiet ymter også frempå om at de involverte kan bli dømt etter «mafiaparagrafen».

NA24 - din næringslivsavis

NA24 skrev mandag om Acta-gründeren Fred Ingebrigtsen som var blitt siktet for innsidehandel sammen med fire bekjente.

Det viser seg nå at disse bekjente står nærmere Ingebritsen enn det som først var kjent. Acta-toppens (43) søster Fia Ingebrigtsen (38), svoger Kåre Nilsen (38) og halvbror Johnny Bondestad (54) er nemlig siktet i det som kan være Norges hittil største innsidesak.

LES MER: Kvitter seg med aksjene
LES MER: Har brukt mye ressurser

Den siste som er siktet, er en Marbella-baserte eiendomsmekler Knut Helge Nordbotn (49). Det skriver Dagens Næringsliv tirsdag.

Acta-toppen skal ha lekket innsideinformasjon om investeringer i 100-millionersklassen til sine familiemedlemmer, som deretter skal ha handlet aksjer i Acta. Handlene er fordelt på en rekke transaksjoner over et lengre tidsrom.

- Han opplever situasjonen som et sjokk, og han stiller seg undrende til at skal ha gitt innsideopplysninger, sier Acta-gründerens advokat, Olav Braaten, til DN

Ingebritsen skal også ha overført 30 millioner til sine medsammensvorne, som deretter ble brukt til å investere i aksjer, og da stort sett Acta-papirer, før markedet ellers ble kjent med opplysningene som kunne påvirke kursene.

Det skriver Verdens Gang tirsdag.

Kredittilsynet anmeldte saken i februar. Politiet i Rogaland har hatt bistand fra Kripos, Kredittilsynet og Økokrim i etterforskningen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere