*Nettavisen* Nyheter.

Familien Slåtten gruer seg

Foto: (Scanpix)

Når rettssaken mot den drapssiktede sunnfjordingen starter i Førde mandag, er det første gang Anne Slåttens familie ser den tiltalte. - De er innstilt på at det vil bli en veldig stor belastning, sier bistandsadvokaten.

28.01.05 13:37

Det sier familiens bistandsadvokat Rune Tysse til TV 2 Nettavisen. Gjennom samtaler med den drepte jentas foreldre, søsken og kjæreste har Tysse prøvd å forberede dem på hva som venter i rettssalen i Fjordane tingrett mandag.

- De gruer seg. Det er det mest dekkende begrepet. De er usikre på hvordan de vil takle det. Men de ønsker å være tilstede for å få mest mulig informasjon. De mener også at det kan bra for dem i forhold til å bearbeide og jobbe med saken, sier Tysse til TV 2 Nettavisen.

Familien har gitt uttrykk for at de ikke ønsker å bli intervjuet av media mens rettssaken pågår.

Tiltaltes familie i retten
Når rettssaken starter over helgen, vil også en nervøs familie til den drapstiltalte 41-åringen sitte i rettssalen. Dette er trolig første gang de får se ham etter pågripelsen 9. oktober.

Kilder nær familien sier til TV 2 Nettavisen at også tiltaltes familie gruer seg til rettssaken, mediesirkuset og å se Slåttens familie i rettslokalet.

Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til, har tiden etter pågripelsen vært tung for familien, som kommer fra en liten bygd en halvtimes kjøretur fra Førde sentrum.

Treff på DNA-test 1064
Anne Slåtten ble funnet drept i et skogholdt like ved Angedalsveien 7. juni i fjor. Den 23 år gamle sykepleierstudenten fra Hjelmeland i Rogaland ble kvalt på vei til jobb morgenen før.

Klikk på bildet for å forstørre.

En storstilt jakt ble iverksatt, men det skulle ta fire måneder før politiet gikk til pågripelse. Politiet avhørte over 8000 personer og gikk gjennom rundt 27.000 betalingstransasksjoner med bankkort. En rekke rekonstruksjoner av Slåttens bevegelser på vei til jobb drapsmorgenen ble også gjennomført for å få inn flere tips.

Men politiets sterkeste kort var hele tiden biologiske funn gjort på åstedet. Og etter å ha DNA-testet 1064 menn, fikk politiet match. Dagen etter ble en 41 år gammel mann fra Sunnfjord pågrepet og siktet for drapet.

Sjekket ikke spor
I tiden etter pågripelsen har sunnfjordingens forsvarer, advokat Ivar Blikra, jobbet intenst for at politiet skulle analysere flere biologiske spor fra åstedet, samt å følge opp flere spor som fremdeles er uavklart i etterforskningen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Politiet har motvilling undersøkt noen spor, men TV 2 Nettavisen vet at når rettssaken begynner, er det fremdeles mange funn ikke er analysert.

Risikerer 21 år
41-åringen er tiltalt for forsettelig drap og voldteksforsøk. Blir han funnet skyldig, risikerer han inntil 21 års fengsel.

Aktor i saken blir statsadvokat Jogeir Nogva. Ifølge politiadvokat Sissel Kleiven regner påtalemakten med at rettssaken vil vare i en uke.

TV 2 Nettavisen er på plass i Fjordane tingrett under rettssaken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.